Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
exotická dovolená ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Víte, jak chutná exotická dovolená na míru?

Také někdy sníte o dokonalé dovolené v tropických a mýty opředených krajích, která vám umožní poznat zcela jiné drahokamy architektury a přírody, zvyky, tradice a mentalitu obyvatel?

Nebojte se do svých zážitků investovat a otevřete si cestu na Kubu i do Austrálie. Ochutnáte pravý kubánský doutník a rum, spatříte klokana a dech beroucí šperky přírody.

Kuba - tak trochu jiná exotika

Vypravte se na největší ostrov Karibiku, který se rozprostírá jen 180 km od Floridy a pyšní se božskými písečnými plážemi či korálovými útesy. Konečně spatříte majestátní palmy, savanu a nevídané poklady přírody. V každém případě si pošmáknete na kubánském rumu a smažených banánových plátcích. Jakmile vás omrzí lenošení na úchvatných písečných kobercích, vydejte se do města Trinidad, jež je zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO. Unaveni horkem a poznáním využijte zábavu na pláži Playa Ancon. Exotická dovolená se odehrává i v čisté přírodě pohoří Escambray´s. Právě zde se pěstuje věhlasná káva a k prozkoumání zvou i deštné pralesy. Nesmíte opomenout návštěvu Havany, kde spatříte šlechtická sídla a paláce, katedrálu San Cristóbal i slavnostní přehlídky. Milovníci nových objevů neodolají potápění na ostrůvcích Cayo Coco a Cayo Largo. Nebudete věřit tomu, jak je podmořský život rozmanitý.

Austrálie – perly přírody jako na dlani

Kde by mohla probíhat luxusní dovolená? V Austrálii! V okolí Canberry se nacházejí eukalyptové plantáže a horské pásmo vybízející k bližšímu poznání. Oceníte prohlídku klenotů přírody v oblasti Greater Blue Mountains, dešťových pralesů Gondwana, jezerní lokality Willandra i proslulého parku Uluru-Kata Tjuda. Naprosto vás uchvátí budova Opery v Sydney i nejdelší písečný ostrov světa, Fraser.

Pozoruhodné zájezdy na míru vás okouzlí na internetových stránkách MONOÏ, travel agency. Pojďte si splnit svoje sny!

K tomuto článku není otevřena diskuze