Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
zimní hory ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Vánoční svátky a Silvestr na horách? Hoteliéři hlásí poslední volná místa

Každoroční nával turistů očekávají i letos horská střediska mezi Božím hodem a Novým rokem. Milovníci zimních radovánek, kteří se až nyní rozhodují, že zde stráví více dnů, mají poslední šanci uspět.

Provozovatelé hotelů a penzionů totiž hlásí poslední volné pokoje.

Přestože řada zimních středisek již zahájila svůj provoz, právě 25. prosinec bývá dnem, kdy se vleky a lanovky rozjedou naplno. To je také období, kdy se na hory vydává nejvíc návštěvníků. Řada z nich zde následně zůstává i na oslavu příchodu nového roku.

Obsazenost většiny ubytovacích kapacit v tomto období potvrzuje také Pavel Sypták ze serveru InFirmy.cz. Hotely a penziony, se kterými jsme denně v kontaktu, inzerují na závěr roku poslední volná místa. Někteří hoteliéři, především pak ti v nejoblíbenějších částech republiky, mají tyto termíny již 100% vyprodané.”

I tam, kde aktuálně hlásí beznadějně vyprodáno, ale existuje určitá šance, že ubytování nakonec seženete. “Nemoci a nepředvídatelné události si nevybírají, a proto i některé dlouho dopředu rezervované pobyty zákazníci nakonec zruší. V takovém případě máte šanci, že i na poslední chvíli ubytování seženete. Musíte se ale o stornované pobyty aktivně zajímat,” radí Pavel Sypták ze společnosti Primecore s.r.o., která www.infirmy.cz provozuje.

A jak jsou na nápor milovníků zimních sportů připraveny jednotlivé skiareály? Řada z nich během letní přestávky mohutně investovala do rozšíření technického vybavení i nabízených služeb (například nové restaurace). Novou lanovkou tak například nabízí Špindlerův Mlýn (čtyřsedačka z Horním Míseček na Medvědín), Černý Důl nebo Deštné v Orlických horách. Investice, které byly do zimních středisek letos vloženy, dosahují u těch největších až 100 milionů korun.

K tomuto článku není otevřena diskuze