Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Moskva - Rudé náměstí / foto: shutterstock

Víza do Ruska

Rádi cestujete a poznáváte cizí kraje? Rozšiřuje to vaše obzory a získáváte zároveň nezapomenutelné zážitky.

Státy Evropské unie máte prakticky již celé procestované, a to hlavně díky existenci Schengenského prostoru, který klade minimální nároky na potřebu vyřizovat si vstupní víza. Možná i z tohoto důvodu jste zatím nenavštívili Ruskou federaci. Přitom i ona má množství pamětihodností a krásnou přírodu, které za návštěvu stojí.

Petrohrad - město na severu

Až pojedete do Ruska, rozhodně si nenechte ujít Petrohrad, jenž z měst nad milion obyvatel je položený nejseverněji na světě. Proslulé jsou jeho letní bílé noci nebo široké bulváry, parky a pobřežní promenády. Současně je Petrohrad také jedním z nejvýznamnějších ruských přístavů. Město založil v roce 1703 Petr Veliký na močálech v deltě řeky Něvy, jenž nechal vysušit.

Při budování Petrohradu byla využita tvořivost vyhlášených evropských architektů, kteří dali vzniknout tzv. Petrovskému baroku. Dodnes se můžeme kochat řadou zajímavých staveb. Mezi nejoblíbenější atrakce patří první stavba v Petrohradu - Petropavlovská pevnost s katedrálou Petra a Pavla, křižník Aurora, Triumfální oblouk jako památka na vítězství nad Napoleonem a 4 km dlouhý Něvský prospekt, jenž je hlavní tepnou města.

Největší kolekci obrazů na světě najdete v Ermitáži

Pokud máte rádi obrazy, podívejte se do petrohradské Ermitáže. Je jednou z největších a nejznámějších muzeí nejen v Rusku, ale také na celém světě. Její kolekce čítá na 3 miliony položek vystavených ve 350 sálech. Ermitáž sídlí v komplexu šesti budov, z nichž nejznámější je Zimní palác, nechvalně proslulý během Říjnové revoluce v roce 1917.

Bez víza se do Ruské federace nedostanete

Jestliže jsme vás naladili na cestu do Ruské federace, pak je načase popřemýšlet o vydání víza do Ruska, které k vycestování potřebujete. Zažádat o něho můžete i prostřednictvím internetových stránek, přičemž doba vyřízení závisí na době procesu přípravy pozvání a na délce zpracovávání víz konzulárním úřadem.

Víza do Ruska

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!