Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Cheeseburger / foto: Shutterstock

Hamburger na cesty. V konzervě!

Švýcarská společnost Katadyn si před mnoha desítkami let udělala jméno s přenosnými přístroji, které dokázaly sterilizovat a desalinizovat vodu.

To se zalíbilo námořníkům i dobrodruhům všeho druhu a firma své další produkty zaměřila právě na ně. Dnes vším možným zásobuje třeba i armádní jednotky a vyrábí také „balíčky pomoci“, jež jsou vyváženy do válkou postižených zemí.

Cheesburger na cesty
Portfolio výrobků je ale třeba stále zvětšovat, a proto není divu, že došlo už i na pilíř amerického stravování – cheesburger. Produkuje ho dceřiná firma Katadynu, příznačně nazvaná Trekking-Mahlzaiten („ trekkařská stravovací pohoda“). Ta se zaměřuje právě na stravu pro trekkaře, expedice atd.

Cheesburger je prodáván ve speciální dóze, jež připomíná konzervu, ale není vytvořena z žádných kovů. Přitom přesně odpovídá vytyčené filozofii, která je založena na rychlé přípravě, k níž nepotřebujete nic jiného než vodu.

Zkrátka cheesburger hodíte do kotlíku naplněného vodou a necháte minutu dvě povařit nad ohněm. Pak už stačí jen odejmout víčko a pustit se do jistě velké pochoutky.

Ačkoliv chuť není v tomto případě primární, mnohem důležitější je, že takto konzervovaný cheesburger vydrží celých dvanáct měsíců, a to i mimo lednici.

Pro dobrodruhy jen to nejlepší
Škála produktů Trekking Mahlzaiten je vskutku úctyhodná a dobrodruzi si tak již nemusí stěžovat na minimální variabilitu své stravy. Dnes mají k dispozici polévky snad všech typů, vegetariánská jídla, speciální snídaně, zeleninu, ovoce, ale třeba i vynikající čokoládové pěny jako dezert. Pro sváteční chvíle se jistě hodí speciální víno ve formě prášku, které má po dolití vodou 9,27% podíl alkoholu.

Oblíbeným výrobkem firmy je také tzv. Peronin, což je strava v tekuté podobě, hodící se především pro sportovce. V žaludku je totiž na rozdíl od klasického jídla okamžitě stráven a efektivní využití živin se vyšplhá až na 96 %, zatímco z normálního jídla má tělo jen 60 % živin.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 56