Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Žižkov / foto: shutterstock

Prozkoumejte pražský Žižkov - bohémskou čtvrť plnou nevšedních kontrastů

Originální stavby, historické památky, vybrané restaurace, ale také rušný noční život – to vše ještě mnohem více nabízí jedna z nejstarších pražských čtvrtí pojmenovaná po slavném jednookém husitském vojevůdci.

Pokud máte rádi místa s osobitou atmosférou, ve kterých se prolíná dávná historie s moderními prvky, určitě budete nadšeni pražským Žižkovem. Zkuste pro jednou vynechat návštěvu notoricky známých míst přeplněných turisty, jako jsou Hradčany nebo Karlův most, a pojděte nahlédnout do míst, kde se svého času ve stylových hospůdkách scházela pražská avantgardní smetánka v čele s Vlastou Burianem nebo Jaroslavem Haškem.

Trocha žižkovské historie

Městská čtvrť Žižkov nacházející se v blízkosti centra Prahy byla až do roku 1922 nezávislou obcí s ne příliš valnou pověstí. Místní strmé a úzké uličky skrývající různá nebezpečí přímo vybízely, aby se v nich odehrávaly nekalé praktiky a riskantní obchody. Zároveň však také přitahovaly pražské bohémy a spisovatele, kteří se shlukovali kolem Kamily Neumannové, manželky známého básníka S. K. Neumanna. V současnosti patří tato městská čtvrť mezi nejoblíbenější a nejvíce se rozvíjející pražské části, které se díkybohu nedotkla paneláková výstavba, a tak si částečně zachovala svoji původní tvář.  Můžeme zde obdivovat původní činžovní domy i nově vystavěná rezidenční sídla, která se mohou pochlubit prestižní adresou stejně jako legendární hotel v Praze 3, který zde byl vystavěn z původní české pivnice U Tří korunek, po které také převzal svůj název.

Panorama Prahy s žižkovskou věží
Panorama Prahy s žižkovskou věží

Památky a zajímavá místa

Zájemci o českou historii jistě nadchne návštěva Národního památníku na Vítkově s obří jezdeckou sochou Jana Žižky, odkud se mohou nejen pokochat nádherným pohledem na Prahu, ale také zhlédnout expozici s názvem „Křižovatky české a československé státnosti“, která představuje zlomová období českých dějin 20. století. Kostel Nejsvětějšího Srdce Páně je považován za jednu z nejzajímavějších pražských staveb a naleznete jej ve středu náměstí Jiřího z Poděbrad. Z dálky spíše než kostel připomíná vlakové nádraží a slovinský architekt Josip Plečnik se při jeho výstavbě inspiroval raně křesťanskými bazilikami a egyptskými chrámy. Když mluvíme o Praze 3, nesmíme opomenout její hlavní dominantu, Žižkovský vysílač. Se svými 216 metry patří k nejvyšší pražské stavbě, kterou originálně "vylepšil" architekt David Černý. Ten na ni rozmístil deset obrovských bronzových mimin šplhajících se do výše. Tuto raritu doporučujeme vidět na vlastní oči, stejně jako pohled na Prahu z vyhlídkové restaurace na věži. Kdo raději touží po klidu a tichu, neměl by si nechat ujít procházku po Olšanských hřbitovech. Mají svoji jedinečnou atmosféru, která přímo vybízí k zamyšlení a srovnání si vlastních úvah.

Soukromý i pracovní život

Pražská čtvrť Žižkov je ideální místo jak pro rodinnou dovolenou, tak pro pracovní jednání. Díky své poloze a snadné dostupnosti do centra je Žižkov často vyhledáván zahraničními turisty i prestižními společnostmi preferujícími setkání se svými klienty v prostředí, které zaujme a má co nabídnout. Hotel na Žižkově není třeba složitě vybírat. Dejte na doporučení spokojených zákazníků a jistě najdete ideální místo vhodné pro i náročnější klienty, kteří kromě komfortního ubytování vyžadují pro svá jednání také plně vybavené konferenční místnosti v Praze. Ať už přijedete na Žižkov jako turista, nebo vás sem zavedou pracovní povinnosti, poznáte jedinečné místo našeho hlavního města, ke kterému jen těžko najdete konkurenci.

Prozkoumejte pražský Žižkov - bohémskou čtvrť plnou nevšedních kontrastů

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!