Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vesmír / foto: shutterstock

První vesmírný sex? Kdo to bude?

Pro zamilované páry, které se snaží být prvními lidmi, kteří se pomilují ve vesmíru, má pojem dobývání vesmíru prostě nový význam.

Will Whitehorn, prezident společnosti Virgin Galactic vlastněné Richardem Bransonem, se chystá už příští rok poslat na oběžnou dráhu první kosmické turisty. Přiznává, že je přímo zavalen přihláškami od párů, které by se chtěly dostat do Guinnessovy knihy rekordů jako první lidé, kteří se budou ve vesmírný milovat.

 

"Ptala se nás na to spousta lidí. Ptají se nás na možnost soulože ve vesmíru a zapsání do Guinnessovy knihy rekordů. Také nás kontaktovali lidé, kteří o tom chtějí natočit film," řekl Whitehorn reportérům Daily Telegraph.

Nebude to prý stát za to
Vědci však pochybují, že milostný zážitek v nulové gravitaci bude stát za to. Doktor James Logan, odborník na vesmírné lékařství, upozorňuje, že první vesmírní turisté budou ve stavu beztíže jen asi pět minut, takže by raději měli počkat na misi na Mars, která se podle jeho názoru uskuteční ještě během tohoto století.


"Mám dojem, že sex ve stavu beztíže - upřímně řečeno - nebude nic moc. Na druhou stranu ale sex v gravitaci Marsu už může být o něco zajímavější," dodal doktor Logan.

 

O tom, zda se už ve vesmíru někdo miloval, se vedou permanentní spory. Kolují spekulace, že se tak skutečně stala při letu raketoplánu NASA v roce 1996, tehdy se měli pomilovat dva členové posádky. Nikdy to ale nebylo oficiálně potvrzeno, a tak se na první vesmírné milovníky stále čeká.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 87