Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro Youtube

Američanka dorazila k letištní kontrole jen v podprsence

Nechtěla exhibovat, jen rychle projít celní kontrolou.

Nedávné zpřísnění kontrol na amerických letištích popuzuje stále více lidí. Kontroly jsou natolik nedůstojné, že by cestující raději podstoupili vyšší riziko, než důkladné prohmatání tělesných dutin..

Chtěla to jen ulehčit
Dvaapadesátiletá Američanka Tammy Banovacová by o tom mohla vyprávět. Bývalá modelka pánského časopisu Playboy dorazila na letiště v Oklahoma City jen v podprsence a kalhotkách a na invalidním vozíku, bez kterého se neobejde. Chtěla tak uspíšit odbavení.

Při svém posledním letu se totiž musela podrobit nepříjemné tělesné prohlídce. A to jen proto, že kvůli kolečkovému křeslu nedokázala projít detektorem kovů, aniž by spustila alarm.

O této zkušenosti pozdeji médiím řekla, že se cítila jako znásilněná: „Kdyby se to stalo kdekoliv jinde, bylo by to sexuální obtěžování.“

Zase bez šatů
Tentokrát jí nepomohla ani odlehčená garderoba. Když odmítla projít bezpečnostním rámem, musela se opět podrobit důkladné tělesné prohlídce, která trvala přes hodinu. Pracovníci letiště vysvětlili, že k důsledné prohlídce přistoupili, protože se na jejích zavazadlech a oblečení našly stopy nitrátů a ty se používají k výrobě výbušnin. Banovacová jejich původ nedokázala vysvětlit.

Letadlo stejně nestihla, vrátila se domů a druhý den musela na letiště znova. Opět ve spodním prádle. Tentokrát už odletěla.

Jeden ze spolucestujících nezvyklou situaci zachytil na video

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 26