Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Hotely, ve kterých straší

Tajemné zvuky, létající kufry, po pokoji jezdí křesla i postele. Zahlédnout můžete i ducha. Pokud chcete prožít klidnou dovolenou, následujícím hotelům se raději vyhněte. Patří mezi nejstrašidelnější stavby světa.

Hotel Dragsholm Slot

Tento hotel se nachází v Dánsku, konkrétně na poloostrově Odherred. Původně na tomto místě stál hrad, ten byl vystavěn ve 12. století. Postupem času se budova změnila na barokní zámek. Známými obyvateli byli skotská královna Marie Stuartovna (1542–1587) a její manžel James Hepburn, hrabě z Bothwellu. Ten proslul hlavně jako bezcitný vrah, pravděpodobně se podílel na vraždě Jindřicha Stuarta (1545–1567), bývalého manžela Marie Stuartovny. Anglický diplomat se o něm vyjádřil, že je „nadutý, ukvapený a nebezpečný mladý muž.“ Hrad Dragsholm se mu později stal i vězením, kde také zemřel.

 

magazin.cz

 

Z gotického hradu a pozdějšího barokního sídla se stal luxusní hotel s historickými salonky, ve kterém může přenocovat až 100 lidí. Ceny apartmánů se pohybují od 1995 až po 2595 dánských korun, v přepočtu je to zhruba 6700 až 8700 českých korun. Milovníci paranormálních jevů ale říkají, že pobyt je k nezaplacení. Hotel obývají tři strašidla, hrabě z Bothwellu je jedním z nich. Další jsou dvě ženy – šedá a bílá paní. O šedé se toho moc neví, bílá paní je prý dcerou šlechtice, který ji nechal zazdít do zdí hradu, zamilovala se totiž do obyčejného vesnického chlapce. Tato středověká pověst má zřejmě reálný základ, roku 1930 se při rekonstrukci budovy objevila zazděná ženská kostra.

 

Hotel Elvey Farm

Do tohoto hotelu se vydáme do Anglie, do vesničky Pluckley. Na místě dnešního hotelu se začala roku 1406 stavět farma. Od roku 2007 vlastní hotel Jeff Moody a Simon Peck. Můžete se ubytovat ve zrekonstruované sušárně, stodole nebo v pokojích v bývalé stáji. Za noc zaplatíte 100 liber, asi 2800 českých korun.

 

magazin.cz

 

A kdo že tu straší? Nejvíce asi Robert Du Bois, lupič ze 17. století, který pro lup i vraždil. Nakonec byl ale zavražděn sám. Od té doby zde lupič straší. Mezi další duchy patří francouzští zajatci, kteří zde byli vězněni během napoleonských válek. Na nedalekém kopci Maltman se zase prohání fantom na koni. Některé návštěvníky hotelu budí i usedavý pláč neznámého ducha.

 

Hotel Ballygally Castle

Tentokrát se podíváme do Irska. Ve vesnici Ballygally vyrostl roku 1625 hrad. Jeho stavbu nařídil James Shaw. Za pár měsíců mu v tomto hradě porodila manželka Isabelle Brisbanová dceru. Shaw z dcery radost neměl, očekával narození dědice. Manželku zasypal výčitkami a i s dcerou ji nechal zavřít do komnaty v nejvyšším patře hradu. Vyčerpaná Isabella ukončila svůj život skokem z okna. I po smrti chodila smutná hradem a zjevuje se zde dodnes.

 

V hotelu můžete přečkat noc za 165 liber, zhruba 4620 korun.

 

magazin.cz

 

Hotel Hawthorne

Hotel stojí v americkém Salemu. Město je proslulé čarodějnickými procesy z roku 1692. Zatčených „čarodějnic“ zde bylo asi 100, popravených 20. Ducha některé z nich můžete potkat v místním hotelu. Cena ubytování se zde pohybuje od 114 až 315 dolarů, asi 2000 až 5500 korun.

 

magazin.cz

 

Nejčastěji se zde zjevuje Bridget Bishopová, první oběť salemských procesů. Spolu s ní se objeví i jemná jablečná vůně. Na místě hotelu prý býval jablečný sad, který patřil právě Bridget.

 

Hotel Langham

Nyní se vydáme do Londýna. Dům je postaven roku 1865. Několik let zde sídlila rozhlasová a televizní společnost BBC. Dnes si zde můžete pronajmout pokoj za 350 liber, v přepočtu 9800 korun. Součástí hotelu je i luxusní 16metrový bazén.

 

magazin.cz

 

Duch, který se tu zjevuje, je prý jeden německý šlechtic. Prochází zdmi a nejčastěji pobývá na pokoji číslo 333. V tomto pokoji se ubytují jen odvážlivci.

 

Hotel Heathman

Tento čtyřhvězdičkový hotel najdete v americkém Oregonu, v Portlandu. Nejlevnější pokoj zde stojí 179 dolarů, zhruba 3150 korun. Pokud toužíte po klidném spánku, neberte si pokoj číslo 703, jenž je proslulý řáděním poltergeistů. Po pokoji létají věci, postele se sami pohybují. Hosté se zde začnou dusit. Je zaznamenám i případ, kdy po noci v hotelu starší muž utrpěl lehkou mozkovou příhodu.

 

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2