Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
James Franco / foto: Featureflash / Shutterstock.com

Krasavec James Franco boduje!

Jen málokterá filmová hvězda se může těšit z udělení hvězdy na chodníku slávy v tak brzkém věku jako James Franco, který letos oslaví své 35. narozeniny.

Americký herec a režisér James Franco, který je v posledních letech až pozoruhodně produktivní, se z odhalení své hvězdy v Hollywoodu těšil už začátkem března letošního roku.

Franco vyrůstal se svými dvěma mladšími bratry v Californii. Studoval hereckou školu a po jejím dokončení se v roce 1999 odstěhoval do Hollywoodu, kde za chvíli dostal svou první roli v seriálu Machři a šprti. Ještě ten rok debutoval i ve filmu malou rolí v romantické komedii Nepolíbená. Následovalo pár dalších, spíše bezvýznamných filmů (z nichž nejznámější je nevydařená teenagerovská komedie Ať to stojí, co to stojí) až koncem roku 2001 skutečně James prorazil.

magazin.cz

 

Tou dobou totiž vynikajícím způsobem ztvárnil legendárního herce Jamese Deana ve stejnojmenném filmu a za svou roli si vysloužil např. Zlatý glóbus. Popularita ho neminula a dostal nabídku, která se neodmítá. Sam Raimi mu nabídl roli Harryho Osborna v adaptaci komiksového Spider-Mana. James roli přijal a udělal dobře, Spider-Man se stal megahitem, který pokořil všechny kasovní rekordy a jak z Jamese, tak z Tobeyho Maguirea (představitele pavoučího muže) a Kirsten Dunst (která ztvárnila Mary Jane) udělal skutečné velké filmové hvězdy. V tom roce se pak James objevil ještě ve třech filmech.

V roce 2003 se objevil ve filmu Roberta Altmana Company a nedávno zazářil v pokračování Spider-Mana. A do budoucna má toho také hodně naplánovaného. Mezi jeho další úspěšné filmy patří např.: The Ape, Tristan a Isolda, Americký zločin, Milk, 127 hodin, Zrození Planety opic a řada dalších.

Za týden bude možné Jamese Franca vidět v kinech v nové dobrodružné komedii Spring Breakers se čtveřicí skvělých mladých hereček Selenou Gomez, Vanessou Hudgens, Ashley Benson a Rachel Korine.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!