Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rybičky 48 / foto: Jaroslav Noska

Velkolepá koncertní show zakončila v Brně podzimní turné kapely Rybičky 48

Výběr moravské metropole ke křtu 2CD "Best Fuck Off / Pořád nás to baví" se ukázal jako skvělá volba a naplněná hala Vodova je toho jasným důkazem.

Sobotní akce v brněnské hale Vodova měla grády. Šlo o největší samostatný koncert, na kterém kapela pokřtila své nové dvojalbum a více jak 5 000 nadšených fanoušků mělo možnost zažít velkolepou show plnou skvělé muziky. Předchozí vyprodané koncerty již nasvědčovaly tomu, že to v Brně bude velké, ale že až tak, to údajně nečekali ani sami členové kapely.

Překvapivě si kutnohorská kapela vybrala k zakončení a pokřtění svého 2CD právě Brno. Chtěla tak vyjádřit svůj dík fanouškům, kteří ji podporovali již v začátcích a chodili na koncerty ještě před nárůstem její popularity a v době, kdy ještě v rádiích nezněly její hity. Počáteční obavy, zda se kapacita haly naplní, se brzy rozplynuly.

Vstupenky mizely takovou rychlostí, že už den před zahájením koncertu bylo jasné, že bude plno, a že na místě již vstupenky k dispozici nebudou. "Brno - plno!" Tak několikrát zaznělo v průběhu koncertu a frontman Kuba Ryba neskrýval dojetí a radost před davem, kterému v průběhu Sobotního večera Rybičky dopřály pořádnou porci pop - punkové muziky.

V téměř dvouhodinovém programu, kterému předskakovala skupina Sendwitch, zazněly nové písně i starší hitovky. Nechyběly klasické songy jako Emily, Magdaléna, My ještě nejsme starý, Vážené dámy, stejně tak ty novější,  jako například Ženy, Slibuju, že nebudu pít, nebo Kubova píseň Lék na duši ženy. Ta je pro zpěváka jedinečná, jelikož v průběhu natáčení klipu k této písni požádal svoji přítelkyni o ruku. Koncert Rybičky zakončily Američanem z Poličan, ještě před tím však rozvášnily dav songem s politickým námětem Na první dojem. Pokud bychom chtěli vystihnout charakter kapely některou z jejich písní, pak by se nabízel text písně Čas líbá nás, ve které zaznívá "pořád nás to baví, bejt celej život mladý..."

A to je přesně to, o co se Rybičky snaží. Hudbu totiž dělají hlavně pro zábavu a z vlastního přesvědčení, úspěch u fanoušků pak berou jako odměnu. Ta měla nyní podobu deseti totálně vyprodaných koncertů, které si užilo více jak 15 000 nadšených fanoušků. Jde o úžasné skóre, kterého kapela dosáhla v průběhu svého podzimního turné, a které dokazuje, že o klucích z kapely Rybičky 48 ještě hodně uslyšíme.

Velkolepá koncertní show zakončila v Brně podzimní turné kapely Rybičky 48

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!