Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pete Doherty / foto: Babyshambles.net

Feťák Doherty píše muzikál

Náš pravidelný seriál o pikantním životě britského rockera Petea Dohertyho jsme v poslední době zanedbávali, ale už je tu další díl s názvem Muzikál. Tentokrát se kupodivu netočí kolem drog, ale výhradně kolem muziky.

To bylo tak – někdejší kytarista The Libertines Carl Barat dostal od londýnského divadla nabídku, zda by se nechtěl skladatelsky podílet na chystaném muzikálu o životě a chodu rockové skupiny.

Doherty - záruka publicity

magazin.cz
Barat cítil, že jde o nabídku, které se neříká "ne" a souhlasil. Navíc se projevil jako vzorný kamarád a navrhl hlavounům z divadla, že by ke spolupráci přizval i svého kolegu z bývalé kapely, Petea Dohertyho.

Šéfové nadšeně souhlasili, neb zřejmě vycítili nemalou publicitu. Je známo, že kam divoký Pete šlápne, tam je o čem psát ještě hodně dlouho. Doherty na Baratovu nabídku kývl rovněž a společně se tihle dva tahouni jedné z nejdůležitějších britských kapel posledních let sešli nad základy budoucích skladeb v Baratově domě ve Wilthshire.

Zatím není zcela jasné, kdy a v jaké podobě se muzikálu dočká britské diváctvo, ale Barat s Dohertym by měli dodat zhruba dvacet skladeb a děj se bude točit okolo problémů rockové kapely. Takže něčeho, co je oběma někdejším kohoutům na jednom smetišti velmi blízké.

Návrat starých časů?
The Libertines, na které dodnes mnoho ctitelů britských kytarovek vzpomíná takřka se slzou v oku, fungovali v letech 2001-2003. Zanechali po sobě dvě alba, Up The Bracket z roku 2002 a rozlučkové The Libertines (2004).

Poté se oba tahouni kapely, tedy Barat a Doherty, vydali každý svou cestou. Prvně jmenovaný zformoval kapelu Dirty Pretty Things a vydal v roce 2006 desku Waterloo to Anywhere. Doherty kontroval nově postavenou skupinou Babyshambles, s níž dosud zrealizoval dvě desky, Down In Albion (2005) a Shotter’s Nation (2007).

Všichni fanoušci této dvojice samozřejmě doufají, že práce na muzikálu by mohla znamenat mimo jiné kýžený návrat The Libertines.

Co myslíte, zvládne opilec hudbu k muzikálu?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 32