Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Daniel Landa / foto: daniellanda.cz

Daniel Landa je na draka

Zpěvák, skladatel, herec a především zakladatel řádu se zřekl svého duchovního dítka ve prospěch nového. Ordo Lumen Templi budiž zapomenuto, Landa rozjíždí nový projekt s názvem Zlatý drak.

Vzpomínáte, co to bylo za slávu, když pěvec a automobilový nadšenec Daniel Landa rozjel svůj řád Ordo Lumen Templi a nadšeně povykoval, že odteď bude se svými souvěrci konat dobro a běda tomu, kdo nebude chtít?

Příliš se ale nedělo, nepočítáme-li četné mediální spekulace, že to členy společenství táhne tak nějak příliš doprava a také podivnou akci s názvem Večer s písní Karla Kryla pro Český národ, čímž pohlavár image svého řádu příliš nenarovnal.

Ctěte přírodu, otce i matku
Nyní je ale s Ordo... konec. Landovi se znelíbila přílišná „křesťanská spiritualita“ ostatních členů – mezi ně patří například šéf protidrogové centrály nebo herec Ondřej Vetchý – takže dal řádu vale a založil si trucpodnik Zlatý drak. Pár slov o tomto projektu ostatně Landa utrousil už na tiskové konferenci k nadcházejícímu turné Československo 2008 a nyní jsou k mání další podrobnosti.

Zlatý drak by měl probouzet zájem o kulturu a sport, a to formou zpěvákovy oblíbené fantasy. Proto ten drak v názvu, proto terminologie, podle níž se trenéři a vychovatelé budou nazývat dračími jezdci.

Landovým přáním je, aby ti, kteří se budou chtít do Zlatého draka zapojit, dodržovali dvanáct zásad: nelhat, nezávidět, ctít přírodu, otce i matku svou, být v souladu se svým svědomím etc. Prostě takoví vytunění Foglarovi bobříci říznutí Eragonem od mladého fantasy spisovatele Christophera Paoliniho.

Peníze, které se v rámci letu Zlatého draka naspoří, hodlá Daniel Landa věnovat na výstavbu sportovišť, nemocnic, škol a podobně. V plánu je prý i televizní pořad. Není pochyb – jakmile se Landa do něčeho opře, bývá to zpravidla se vší parádou. 

Uznáváte názory Daniela Landy?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 190