Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mika / foto: mikasounds.com

Hitmaker Mika stávkuje

Britský popový mazlík Mika, který loni všechny oddělal hity napráskaným albem Life In Cartoon Motion, předvedl, čemu se říká asertivní chování. Ačkoliv ho gramofirma logicky tlačí k nahrávání druhé desky, Mika si postavil hlavu.

A že prý se do druhého alba nepustí, dokud si nebude stoprocentně jistý, že má v rukou materiál, který stojí za to. Není divu, Life In Cartoon Motion je přesně tím typem alba, který se umělci klidně může stát prokletím.

Až ta druhá ukáže…
Úspěšný debut, kterým prakticky řekl všechno podstatné a nemá-li dost odvahy udělat krok jinam, nezbude mu nic jiného než se na průlomovou prvotinu pokusit navázat, ždímat její úspěšný model a na nářky, že „ta první deska byla lepší, hitovější etc..“ trpělivě odpovídat, že teprve ta druhá je to pravé ořechové, neb je pestřejší, svobodnější, dospělejší a podobně.

Své o tom ví například James Blunt. Schválně, vybavíte si jednu jedinou melodii z jeho druhé desky? Nebo aspoň název alba?

Až přijde čas
Mika je v nezáviděníhodné situaci. Firma ho pochopitelně tlačí k co nejrychlejšímu nahrávání druhé desky, ale on si postavil hlavu: stres prý není právě tím nejvhodnějším parťákem múz a on chce mít na práci absolutní klid a dostatek svobodného tvůrčího ducha.

Na albu se prý začne dělat, až nadejde ten pravý čas. Nezáleží na tom, kdy přesně to bude.
Zatím tedy lačnému vydavateli nezbývá než ždímat úspěšný debut: Mika na něj naštěstí nasázel dostatečné množství hitů, zmiňme například Relax (Take It Easy), Grace Kelly, Lollipop a mnohé další.

Na debut prakticky okamžitě navázalo DVD Live In Cartoon Motion s koncertem a několika klipy. Dá se očekávat, že nepůjde o poslední přívažek k Mikově první desce. Železo se musí kout, dokud je žhavé a kdo ví, jak dlouho bude ještě tvrdohlavý zpěvák a skladatel trucovat.

Líbí se vám Mikův debut?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 37