Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Wanted / foto: Bontonfilm

KiNovinky: Sexy červen

V červnu si na své přijde každý. Promítači budou diváky napínat, hodí je přímo do akce a poví jim něco o vztazích a sexu. Nejen ve městě.

Feministky všech zemí, spojte se

magazin.cz
Nad New Yorkem vychází slunce, mraky se trhají a oblohou pluje nápis Sex and the City.

Díky České televizi si tenhle obrázek vybaví nejeden fanda (a nejedna fanynka) seriálu Sex ve městě. Původně běžel v letech 1998 až 2004 na HBO, dožil se šesti sezón.

Pokud si chcete připomenout osudy čtveřice hrdinek, které řeší sex manželský, milenecký, vázaný, nevázaný i nezávazný, stačí každý pátek po desáté hodině naladit jeho reprízu na „jedničce“.

Film zastihuje hrdinky čtyři roky po skončení seriálu. Jestli vás tedy barevné kostýmy vypravěčky Carrie neoslnily, v kině se nejspíš dvě a půl hodiny (!)  nebudete chytat.

SEX VE MĚSTĚ, Sex and the City: The Movie, Komedie/Romantický, USA, 2008, 148 minut, režie: Michael Patrick King, hrají: Sarah Jessica Parker, Kim Catrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon...
V kinech od: 05.06.2008

Podívejte se na trailer:

Halo, halo, co se stalo…

magazin.cz
…kytky se rozhodly vyhubit lidstvo. A indický guru M. Night Shyamalan u toho nesmí chybět.

Vlastně to celé zavinil, film Stalo se sám napsal i odrežíroval, jak už má ve zvyku.

V žánrově pestré filmografii mu tak po hororu, scifi nebo poctě superhrdinskému mýtu přibude ekothriller o vzbouřené flóře.

Lidé páchají sebevraždy, moderní civilizace čelí záhubě a v centru příběhu je opět rodina.

Mark Wahlberg v roli středoškolského učitele utíká se svými blízkými na farmu do Pensylvánie. Ale být v jeho kůži, čekám na konci nějakou kulišárnu…

STALO SE, The Happening, Drama/Mysteriózní/Sci-fi, USA/Indie, 2008, 91 minut, režie: M. Night Shyamalan, hrají: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel, John Leguizamo, Spencer Breslin...
V kinech od: 12.06.2008

Podívejte se na trailer:


Hollywoodská hlídka

magazin.cz
Po úspěchu Noční a Denní hlídky dostal Timur Bekmambetov šanci v Hollywoodu. Inspiraci k anglicky mluvenému debutu čerpal z komiksu Wanted, u nás vyšel pod názvem Mrtvý nebo živý (recenze zde).

Slovíčko adaptace tady ovšem nepřipadá v úvahu, protože válečnému konfliktu superhrdinů a padouchů Bekmambetov zabetonoval nohy a hodil ho do Volhy.

Ve hře nechal pouze uťápnutého úředníčka Wesleyho Gibsona (James McAvoy) a jeho přerod v zabijáckou mašinu.

Zatímco v komiksu hlavní hrdina podlehne Temné straně, vraždí a znásilňuje, ve filmu pomáhá tajemné organizaci Bratrstvo, aby lidi zachraňoval. A jezdí Pendolinem.

WANTED, Wanted, Akce, USA, 2008, režie: Timur Bekmambetov, hrají: James McAvoy, Angelina Jolie, Morgan Freeman
V kinech od:
26.06.2008

Podívejte se na trailer:

DALŠÍ (S)HITY:
Sexu se věnujeme i u nás v Čechách, přesvědčí vás o tom děvkař František (František je děvkař, 5.června.). Christinu Ricci s prasečím rypáčkem vysvobodí pravá láska „hledaného“ Jamese McAvoye (Penelope, 5.června).

Jason Segel z How I Met Your Mother se naopak snaží zapomenout na svou přítelkyni (Kopačky, 12.června.).

magazin.cz

George Clooney bude balit Renée Zellweger ve sportovním retru (Tvrdé palice, 19.června) a v Narnii se určitě mají rádi úplně všichni (Letopisy Narnie: Princ Kaspian 19.června). Navíc tam Yemi z Esa hraje kentaura a třeba přijdou i mluvící bobři.

PŘÍŠTĚ:
V červenci opět zavoní popcorn. V superhrdinském ringu se střetne Hancock s Neuvěřitelným Hulkem, archeologické nádobíčko opráší třetí Mumie a po tajemství se budou pídit i agenti z Akt X.

Komediant Jack Black si dá rovnou dvojitou směnu. Poprvé v těle animované Kung Fu Pandy, podruhé bude jako prodavač ve videopůjčovně přetáčet nejznámější fláky kinematografie. Prosím, přetočte. A vraťte se za měsíc.

magazin.cz

Co vás z červnové kinonabídky zaujalo?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 25