Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Midi Lidi / foto: Shutterstock

Koncert zdarma za rádio Wave

Přijďte dnes večer podpořit rádio Wave a poslechnout si skvělou muziku. Zadarmo!

Český rozhlas servíruje na svých vlnách vytrvale hudbu dechovkářům, folkařům, pamětníkům socialistického popu, posluchačům vážné hudby.

Po dlouhých letech čekání se v lednu 2006 podařilo spustit do éteru vlnu hudby pro mladé - Radio Wave. Kvůli nekompetenci a hudební ignoranci Rady Českého rozhlasu se nedožilo ani svých třetích narozenin.

Chcete Wave FM zpátky v éteru? Přijďte jej dnes večer podpořit do vinohradského klubu Retro. Zdarma uvidíte hned čtyři koncerty a po půlnoci vám zábavu zpříjemní DJs.

magazin.cz

Sexuální frustrace i G-Point
Náš tip? Uvidíte jeden z nejoriginálnějších projektů na české scéně - kapelu Midi Lidi, která si kromě svého česky servírovaného electra stejně tak dává záležet na vizuální stránce svých koncertů. Barvy, světla, beaty, hudební básně a existenciální electro s lidskou tváří.

Jedním z klubových objevů poslední doby jsou také Please The Trees, lehce zasmušilá kapela, ale kdo má rád třeba Coldplay, Keane, nebo Radiohead, bude nadšen.

Celou akci rozjede už před osmou večerní velmi avantgardní písničkář Xindl X, který s velkou chutí a s vtipem řeší svou sexuální frustraci.

Když už jsme u sexu, Roman Holý s Matějem Rupertem si svůj projekt vedle Monkey Business pojmenovali neméně provokativně G-Point Hunters. Také na ně se dnes večer můžete těšit. Pokud nepospícháte na poslední metro, do noci vás budou na parketu bavit vybraní DJ´s.

magazin.cz

Jako BBC?
O co vlastně v kauze Radia Wave jde a proč byste do Retra měli dnes večer kromě muziky zajít?

V Británii z veřejnoprávních peněz provozuje BBC jednu z nejprestižnějších hudebních stanic - Radio1 (www.bbc.co.uk/radio1) - slyšíte zde to nejzajímavější z novinek v taneční hudbě, hiphopu, R´n´B, indie kytarovek, rocku. To vše servírují moderátoři, kteří jsou skutečnými znalci s úctyhodným hudebním rozhledem.

Podobnému rádiovému formátu se chtěli přiblížit autoři českého Radia Wave. Rozumu se vymyká, proč se tato stanice stala po přidělení frekvence (100.7 FM) a spuštění do éteru trnem v oku Radě Českého rozhlasu.

Proinvestovaných sedmdesát miliónů korun z koncesionářských poplatků přišlo vniveč, když bylo Radio Wave (symbolicky?) na konci loňských prázdnin vypnuto z éteru.

magazin.cz

Zlý úmysl, nebo jen tupost?
A následovaly ještě větší bizarnosti: programový ředitel Českého rozhlasu Richard Medek se nechal slyšet, že posluchači Radia Wave „nejsou budoucností tohoto národa“.

Rádio, které má kulturně vzdělávat mladé, nařkla z používání původní angličtiny v oblíbeném pořadu Friday Ripple a podle pořekadla „kdo chce psa bít, hůl si najde“ poté Rada Českého rozhlasu obvinila moderátory pořadu z propagace fašismu kvůli odvysílání hitovky Swastika Eyes skotských Primal Scream.

Ano, swastika je v překladu hákový kříž, ale překlad punkového, rebelantského textu jedním členem Rady by neprošel ani primán na gymnáziu, který dolistoval učebnicí angličtiny nanejvýš k druhé lekci. Propagaci fašismu v něm může najít analfabet, pomatenec, nebo někdo, kdo sleduje jiné cíle.

Podpořte návrat Radia Wave do éteru. Zatím jej kvůli starostem zkušených kádrů o výchovu nové generace tohoto národa můžete slyšet jen na internetu. Na party Chci Wave zpět! se dozvíte více.

Line-up večera v Retro Music Hall, Francouzská 4/Praha 2, 13/1/09

VSTUP ZDARMA!

Line-up:
19.30 Xindl X
20.15 Please The Trees
21.30 G-Point Hunters
23.00 Midi Lidi
00:00-02:00 DJ´s

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 36