Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rybičky 48 / foto: rybicky48.cz

Punkáče Michala Davida milují Rybičky 48!

Hle, kde hledat kořeny českého punku – na normalizačních diskotékách. Aspoň kapela Rybičky 48 si to myslí a na novou desku si pozvala Michala Davida.

Aby bylo jasno, Rybičky 48 si myslí, že hrají punk. Dokonce to o sobě tvrdí. Vydali už dvě desky, dokonce na punkovém labelu Supraphon a na svých stránkách mají link na těžce undergroundový portál Super.cz.

A tihle punkeři chystají nové album, na které by si rádi pozvali gurua české alternativní muziky Michala Davida. Je to prý jeden z nejlepších českých skladatelů, jehož písně znají babičky i malé děti.

Punková mládež pořídila cover jednoho z jeho ďábelských hitů Colu, pijeme colu, což se autorovi hudby velmi pozdávalo, takže spolupráce nejspíš klapne. Je pěkné, když se dorost takto veřejně přihlásí k tomu, co formovalo jeho hudební vkus.

Pukáči na druhou
Nebude to ovšem jediný host na desce, Rybičky 48 hmátly i po talentovaném mládí, konkrétně po zpěvačce Báře Zemanové. Pokud vám její jméno nic neříká, nedivte se. Slavná byla jen chvilku díky jistému zábavnému pořadu v televizi. I tak je to ale dokonalý profík, svůj part sjela za půl hodiny a bylo.

Podle názvu desky to vypadá na skutečnou revoluci, Rybičky 48 vtipně navázaly na předchozí tituly Adios Embryos! a Amores Perros, voe! titulem Viva la revolución. Takže se snažte být u toho.

Mimochodem, hudbu Rybiček ocenili i návštěvníci portálu iPunk.cz, kde jejich hitu s poutavým a věru nevšedním názvem Ooou přiřkli ocenění píseň roku 2008. Skladba tato byla rovněž nejhranějším kouskem na rádiu Kiss Delta. A pak že ostré kytary nemají v éteru šanci, kterýpak škarohlíd to tvrdí?

Nu a kdyžepak vyjde revoluční novinka s pohostinským vkladem Michala Davida? V magickém datu 9. 9. 2009.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 252