Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pete Doherty / foto: Babyshambles.net

Neúspěšný skokan (z okna) Doherty

Co by to bylo za měsíc bez excesů Petera Dohertyho? Chvíli jsme si od něj odfrkli, ale je to znovu a v plné síle.

Nedávno totiž oslavil narozeniny a co by to bylo za mejdan, kdyby u toho zlobivý Pete neudělal zase nějakou rotyku. Třicet je člověku jen jednou a nadto je to docela zásadní životní numero, takže je třeba to řádně roztočit. Pete to roztočil takovým způsobem, že ho to málem stálo zdraví, ne-li život. Nadral se totiž tolik, že málem skočil z okna.

V rozhovoru pro britskou Elle to okomentoval následovně: „Pořádně už nevím, jak se to celé semlelo, ale prostě jsem ze sebe zase jednou udělal idiota. Prostě se to vyvinulo tak, že jsem chtěl skočit ze střechy hotelu. Vůbec jsem nebyl odvázaný z toho, že už mi je třicet. Už sice nechlastám tolik co dřív, ale ten večer jsem do sebe nalil flašku vodky,“ přiznal kajícně Doherty.

Krom neúspěšného skoku z okna došlo i na mrštění narozeninového dortu po šéfkuchaři a rvačku s personálem restaurace. Brilantní! Zdeněk Pohlreich by si účty s hoteliérem nevyřídil brilantněji.

The Libertines are back. Snad...
Pokud vás tedy zajímá, zda Pete Doherty i nadále obcuje s chemikáliemi, zde je odpověď, i když na jeho obhajobu je možné připomenout, že i drogám neholdující člověk by se po lahvi vodky zřejmě nechoval jako Mirek Dušín.

Každopádně před Petem je nyní celkem napjatě očekávaný comeback The Libertines, který by měl odpovědět na otázku, zda z opětovného spojení Carla Barata a Petera Dohertyho vyleze ještě něco, co by stálo za řeč. Jejich dosavadní projekty byly dosud poměřovány stylem „slušné, ale The Libertines byli lepší...“. Teď ale nic podobného nehrozí, noví The Libertines budou buď ano, nebo ne.

Držme Peterovi palce, aby mu to alespoň jednou ještě vyšlo. Bylo by pěkné, kdyby Up The Bracket a The Libertines, tedy dvě alba, která po sobě kapela zanechala, dostala třetího bratříčka.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 21