Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Avatar / foto: Bontonfilm

Avatar 2 se ponoří do pandorských oceánů

Režisér James Cameron naznačil, že se ve druhém dílu Avataru ponoří do hlubin pandorských oceánů.

Od chvíle, kdy se film Avatar stal naprostým trhákem a vydělal více než dvě miliardy dolarů, se hovoří o jeho dalším pokračování. Sám režisér už začátkem roku naznačoval, že přemýšlí o příběhu pro další film z fantastické planety Pandory.

"Prostředí, které jsme pro film vymysleli, nám dává široké pole působnosti. Nejen na Pandoře, ale v celém (hvězdném systému) Alfa Centauri," uvedl oscarový tvůrce filmů v rozhovoru pro deník LA Times.

Dvojka levněji a rychleji
"Zaměřím se na oceán na Pandoře, který bude stejně bohatý a různorodý, taky bláznivý a nápaditý. Nebude to už jen o zdejších hlubokých lesích. Neříkám, že už neuvidíme to, co jsme viděli. Podíváme se i na známá místa," dodává režisér.

Druhý díl Avataru se chystá natočit ve stejné kvalitě, ale v rychlejším čase a za méně peněz. „Výzvou dalšího Avataru je vytvořit, co jsme zvládli napoprvé, ale za dobu o polovinu kratší a za poloviční cenu. Je jasné, že je to nesplnitelný cíl, že toho nedosáhneme. Ale pokud se dostaneme na zkrácení jak nákladů, tak i času o 25 procent, už jsme něčeho dosáhli," uzavírá Cameron.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 43