Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Když se vztah chýlí ke konci

Se svým partnerem či partnerkou se už moc nesmějete, vzájemně se na sebe vůbec netěšíte, o sexu ani nemůže být řeč. Co vše vám může naznačit, že se vztah pomalu, ale jistě chýlí ke konci.

Už spolu nespíte

Pokud vám to s partnerem ve vztahu skřípe, projeví se to sníženým zájmem o sex. Je to docela logické. Abyste si sex se svým protějškem naplno užili, musíte zapojit své emoce a city. Pokud to chybí, v posteli vám to rozhodně nebude moc fungovat.

magazin.cz

Je však nutné si uvědomit, že každý člověk je jiný a stejně tak má i jiné potřeby, včetně těch sexuálních. Proto i s minimem sexu mohou některé vztahy dobře fungovat. Ovšem pokud ke snížení frekvence sexu dojde náhle, jedná se o varovný signál. Když není zmizení chuti na sex způsobeno například nemocí nebo užíváním léků, měli byste zbystřit. Pravděpodobně není vše ve vašem vztahu v pořádku.

Nedokážete se spolu zasmát

Nedokážete se spolu se svým partnerem zasmát? Zmizela z vašeho vztahu veškerá zábava? Tak to se váš vztah pravděpodobně chýlí ke konci. V každém partnerském soužití je důležité, abyste se s partnerem dokázali zasmát a dívali se společně na některé situace s nadhledem. Pokud ve vztahu chybí humor, nebude mít zřejmě dlouhé trvání. Výsledky studie provedené na Northumbria University ve Velké Británii z roku 2009 ukazují, že ženy si pro život vybírají zejména partnery se smyslem pro humor. Tyto muže pak také považují za inteligentní a přitažlivé.

magazin.cz

Už se na sebe netěšíte

Je poměrně logické, že pokud jste se svým partnerem už několik let, nebudete šílet radostí vždy, když se vrátí z práce domů. Ovšem v dobře fungujícím vztahu byste se na sebe se svým protějškem měli těšit, mít radost ze společně trávených chvil a užívat si jeden druhého. Těšíte se třeba na společnou budoucnost se svým partnerem či partnerkou? Pokud ne, žádná společná budoucnost nejspíš ani nebude. Jestli je vám v podstatě jedno, zda trávíte se svým protějškem čas nebo ne, je možná lepší vztah ukončit.

Komunikace vázne

Zatímco ještě poměrně nedávno jste si spolu povídali rádi kdykoli a o čemkoli, nyní si v podstatě nemáte co říct. Jenom málokdy najdete společné téma a raději mlčíte? Potom se zamyslete, zda má váš vztah nějakou budoucnost.

magazin.cz

Komunikace je základem každého dobře fungujícího vztahu. Pokud vázne, nebude váš vztah dobře fungovat. Neshody v partnerském soužití se velmi často projevují právě tím, že spolu partneři přestávají mluvit. A to, že spolu nemluví, pak často vede k dalším a dalším problémům.

Nesnažíte se hledat kompromisy

Je pochopitelné, že se spolu s partnerem nemůžete ve všem stoprocentně shodnout. Ovšem pokud se spolu umíte rozumně dohodnout a najít kompromis, váš vztah jen tak neskončí. Když však ve vztahu ani jeden nedokáže ustoupit, je to problém. S partnerem se v takovém případě nikdy na ničem nedomluvíte, zároveň se svému protějšku nesnažíte porozumět. A takový vztah logicky nemůže dlouho fungovat.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!