Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

G bod existuje! Ale nemá ho každá…

Po více než půlstoletí trvající debatě a průzkumech v ložnicích je spor v otázce umístění G bodu možná zodpovězen.

G bod byl pojmenován podle německého gynekologa Ernsta Graefenberga, který jako první přišel s teorií, že jde o vysoce citlivé místo ve vagíně, jehož stimulací může žena dosáhnout plnohodnotného orgasmu.

Ale kde se G bod nachází, bylo zahaleno tajemstvím. Někteří tvrdí, že je to u každé ženy jiné, jiní zas pravý opak a někteří jsou přesvědčení, že bod G neexistuje vůbec.

Odpověď prý našel italský tým pod vedením Emmanuely Jannini, výsledky a závěry jeho výzkumu uveřejnil týdeník New Scientist. A jak zní? Bod G existuje, to je ta dobrá zpráva. Jak už to ale bývá, vždy ji doprovází ta horší. A to, že ho jen některé ženy! T

Jednoduché a levné
Jannini použila ultrazvuk, s jehož pomocí prozkoumala vagíny dvaceti žen, z nichž 9 tvrdilo, že mohou mít vaginální orgasmus a jedenáct, že nikoli.

Hledaný cíl byl nalezen ve tkáni v přední části vagíny blízko močovodu. Scan ukázal, že tkáň byla v tomto místě znatelně tlustší u první skupiny žen. Doktorka Jannini je přesvědčena, že důkazy jsou jasné: “Ženy, které nemají zesílenou tkáň G bodu, nemohou dosáhnout vaginálního orgasmu. Zjistit, jak na tom žena je, lze jednoduchou a levnou metodou.”

Někteří vědci se ptají, zda to, co Jannini nazývá G bodem, je samostatná struktura, nebo zda jde o vnitřní část klitorisu, jehož velikost je velmi rozdílná. Jiní zase požadují další výzkum, neboť teorie, že ženy, které nemají G bod, nemohou dosáhnout vaginálního orgasmu, je málo prokazatelná. G bod prý mohou mít všechny ženy, jen různě citlivý.

Ovšem ženy, které nemají G bod, si nemusí zoufat. ”I ony mohou prožívat silný orgasmus," uklidňuje Jannini. A jak? "Pomocí dráždění klitorisu,” pronesla známou pravdu lékařka.

Jak je to G bodem - májí ho všechny ženy, nebo jen některé?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 205