Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Ženská ejakulace: stále tajemná

Ženská ejakulace se týká podivné tekutiny, která se uvolňuje před orgasmem nebo při něm.

Nejedná se o žádnou vadu nebo nemoc. Jde o přirozený jev, který jsou ženy schopny prožít.
Ženskou ejakulaci neboli mokrý orgasmus prožilo nebo prožívá asi 30 procent žen. Některé ho prožívají pravidelně, u jiných se vyskytne třeba jednou za život.

Každopádně toho o ženské ejakulaci nevíme tolik jako o mužské. Dokonce ani někteří lékaři nebo gynekologové netuší o její existenci a mylně tvrdí, že se jedná o únik moči.

Ejakulaci žen pomáhá nebo ji způsobuje stimulace bodu G. Nejspíš proto ji častěji prožívají lesbicky orientované ženy, protože bod G se lépe stimuluje prsty než penisem.

Zdrojem ejakulace jsou tzv. Skeneho žlázy, které se během sexuálního vzrušení naplní tekutinou. K uvolnění dochází při silném orgastickém stahu.

Skeneho žlázy jsou u každé ženy jinak veliké, u některých nejsou viditelné vůbec. To by mohl být důvod, proč se u některých žen ejakulace objevuje a u některých ne. V některých případech také probíhá zpětná ejakulace, při které se tekutina ze žláz vrací zpět, navenek není patrná.

Zatím se nepodařilo najít jiný význam ženské ejakulace, než že slouží k zažití rozkoše. Pokud ji vám nebo vaší partnerce tedy příroda nadělila, nenechte si radosti, které vám přináší, ničím zkazit.

Co si o tom myslíte vy?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 306