Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nefungující vztah / foto: shutterstock

Nuda ve vztahu?

Vztah nemusí narušit jenom každodenní hádky nebo nevěra, ale také třeba obyčejná nuda. Jak se s tímto problémem vypořádat?

Každý vztah se nějakým způsobem vyvíjí a mění, a je tedy pochopitelné, že se mohou objevit problémy. Také zamilovanost a vášeň postupem času slábne, ovšem to vše je možné zvládnout, aniž by bylo nutné vztah ukončit. To samé platí pro nudu, která se může v partnerském soužití objevit a značně ho poznamenat.

Pokud i vám nuda kazí vztah s partnerem či partnerkou, položte sami sobě nejprve otázku, zda chcete vztah zachránit. Jestli ano, budete se muset začít snažit, a to oba. Pokud problém nezačnete řešit, může se stát, že váš protějšek nebo vy sami začnete hledat rozptýlení mimo vztah a poohlížet se po někom novém. Nudu ve vztahu takovým způsobem řeší především muži. 

Jestliže váš vztah zasáhly nuda a stereotyp, nevěšte hlavu, nepropadejte zoufalství a panice. Nuda se čas od času objeví v každém partnerském soužití. Nemůžete očekávat, že s vaším partnerem bude po celý život zábava od rána až do večera. Některým párům dokonce nuda tak trochu vyhovuje, zvyknou si na ni a dokáží si každý najít svou vlastní zábavu. Ovšem někomu může nuda vztah dokonce zničit.

Jak tedy situaci řešit? V podstatě si můžete vybrat z několika přístupů. Je možné situaci nechat volný průběh a na nudu si prostě zvyknout. Časem vám to začne třeba i vyhovovat, jenom nebudete žít s partnerem vlastně spolu, ale vedle sebe. A je dost pravděpodobné, že si později najdete někoho, s kým se nudit nebudete.

Nejjednodušším a nejrychlejším řešením je samozřejmě rozchod. Ovšem můžete začít na vztahu pracovat. V případě, že vám nuda a stereotyp opravdu ve vztahu nevyhovuje, začněte problém co nejdříve řešit. Zkuste si uvědomit, co je příčinou toho, že už s partnerem netrávíte tolik času, že se nevěnujete jeden druhému, že se jeden druhému odcizujete, že se zkrátka nudíte. Se svým protějškem pak celou situaci v klidu proberte a pokuste se najít vhodné řešení. Nezapomínejte, že základem každého fungujícího a spokojeného vztahu je komunikace! Nestyďte se ani případně vyhledat pomoc odborníka. Vhodné je také najít nové aktivity, kterým se můžete s partnerem společně věnovat, a zahnat tak nudu.

Nuda ve vztahu?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!