Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dračice / foto: shutterstock

Byl sex s ex lepší? A co zbytek?

Rozjíždíte nový vztah, ale přesto, že je všechno v začátcích a neokoukané, občas se neubráníte vzpomínkám na svou/svého ex? Zvlášť pokud rozchod nevzešel z vaší iniciativy, stává se to často.

Přispívá k tomu mimo jiné několik faktorů. Strávili jste spolu spoustu času, tudíž si v mysli, ať chcete nebo ne, uchováváte nespočet vzpomínek, kterých je váš bývalý partner nedílnou součástí.

 

Všichni máme tendence pamatovat si jen to hezké a horší chvilky - hádky, podrážděnost nebo různé výčitky a další méně příjemné součásti vztahu ze své mysli vytěsnit. Při delším trvání vztahu vám mohou scházet společní přátelé nebo dokonce rodina bývalého partnera, se kterou jste si během té doby vytvořili určité pouto nebo minimálně sympatie.

 
Sex na prvním místě

Neustále je vám ex předhazován/a blízkým okolím, ať už záměrně nebo ne. Ti, co ještě nevědí o vašem rozchodu, se ptají, jak to klape a zasvěcení do celé situace zase přicházejí s lítostivými dotazy, jak se cítíte a jestli jste se už dostali z toho nejhoršího.

 

A nakonec je tu samozřejmě otázka sexu. Přesto, že začátky nemusely být ani s ex zrovna ideální, s kvantitou - tedy narůstajícím množstvím času stráveného v posteli, rostla bezesporu i kvalita. Za tu dobu jste už přesně věděli co a jak s tělem toho druhého.

 

S novým partnerem taková sehranost ještě nejspíš spoustu čísel nehrozí. Můžeme namítat, že po nějaké době se sklouzlo právě v této oblasti s bývalým/bývalou spíš ke stereotypu, ale tady opět zafunguje druhý faktor a skutečnost, že v paměti nám uvíznou hlavně ty hodně rajcovní a těžko zapomenutelné momenty.

 

Když se tohle všechno spojí, nový partner vlastně stojí na velmi tenkém ledě a ocitá se v nezáviděníhodné situaci, kdy stačí, aby udělal malou chybičku a my jej začneme srovnávat s ex.

 
Hlavně nesrovnávat

A nejhorší věc, kterou můžeme udělat, je začít protějšku předhazovat nebo jen i naznačovat výsledky takového srovnávání, ze kterých ex pokaždé vyjde jako vítěz. Proto není dobré "zalepit" ránu po nevydařeném vztahu nějakým jiným v doufání, že na ten minulý rychleji zapomeneme.

 

Třeba se to i podaří, ale současný partner si s vámi minimálně ze začátku zažije peklo nebo to v horším případě raději vzdá a poohlédne se po někom, kdo už má svou minulost vyřešenou.

 

Pokud máte zájem o někoho, kdo říká, že potřebuje být chvíli sám nebo zapomenout na předešlého partnera, nemusí to být jen ohrané klišé a způsob taktního odmítnutí, ale realita. Respektujte takové rozhodnutí, buďte nápomocní, přátelští a chápaví, ale dejte tomu čas a netlačte na pilu a rozhodně zapomeňte na ultimáta, do kdy očekáváte nějaké rozhodnutí.

 

Určitě byste přece nechtěli hrát roli záplaty na potrhaných kalhotách jen proto, že už jste dál odmítali čekat. Ale on či ona ještě tak úplně zapomenout na poslední lásku nedokázal/a a s vámi se teď plácají v něčem, do čeho byli tak trochu dotlačeni.

Myslíte na svého/svou ex?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 158