Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Sexuální výchova pro začátečníky

"Dosahuje se sexuálního uspokojení jen souloží?" ptal se nás čtenář Pavel. "A jak dlouho by měla trvat?" Vzhledem k tomu, že takových otázek bylo na adresu Magazínu více, tady je na všechny z nich odpověď.

Aniž bychom chtěli zlehčovat význam samotné soulože, musíme přiznat, že je mnohem více způsobů, jak partneři mohou dosáhnout intenzivních sexuálních prožitků dosáhnou tak následného uspokojení.

Soulož a její četnost bývá u různých lidí různá, stejně tak délka trvání. Některým mužům a často i ženám stačí k uspokojení pár minut, pokud jsou maximálně vzrušení z předešlé milostné předehry, stačí k dosažení orgasmu i pár vteřin.

Pokud nebudeme přeceňovat samotnou soulož, nepřeceňujme ani délku soulože. Vyhovuje-li oběma partnerům délka dvouminutová, nemá význam nutit se k hodinovým výkonům.

Komplikovanější situace ovšem nastává, pokud se liší potřeby a přání obou partnerů. Pak by měla přijít na řadu vzájemná tolerance a ochota najít řešení prostřednictvím oboustranných kompromisů.

Ideální je použití náhradních erotických prožitků a dosažení uspokojení pro obě strany, ke kterému nemusí dojít při vlastní souloži, ale i po ní prostřednictvím praktik sexuálního dráždění.

Pomalé pohyby
V praxi se setkáváme s častými stereotypy, kdy dvojice obvykle souloží nejen ve stále stejných polohách, ale i ve stejném tempu. Jen velmi malé procento dvojic mění v průběhu pohlavního aktu rychlost pohybů, jejich délku a druhy.

Často však intenzivněji než mocné nárazy působí dlouhé, pomalé a něžné pohyby jednoho z partnerů. Pohyby je možné provádět celý tělem, nebo pouze kmitat pánví, což působí erotičtěji a méně rychle se u toho unaví.

Vedle přímých pohybů tam a ven existují i jiné druhy pohybů, krouživé, kývavé nebo různě kombinované.

Snad nejnáročnější pohybovou variantou soulože jsou vnitřní kopulační pohyby, které ovládá jen malé množství žen. Jde o vědomě ovládané stahy vaginálního svalstva. Dovednost vědomého stahování pochvy může většina žen získat dlouhodobým cvičením.

Vynaložená námaha se určitě vyplatí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 347