Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ta pravá / foto: shutterstock

Spočítejte si šanci na životní lásku

Je přibližně stejná jako pravděpodobnost, že existují mimozemšťané.

Alespoň podle tvrzení Petera Backuse, profesora ekonomiky Warwické univerzity. Podle jeho výpočtů je šance na nalezení životní lásky 0,00034 procenta.


Pro stanovení tohoto čísla použil rovnici, která má svůj základ ve výpočtech astronomů pro pravděpodobnost existence mimozemského života v naší Galaxii. Tento vzorec, známý jako Drakeova rovnice, vymyslel v šedesátých letech astrofyzik Frank Drake.


Proměnné, dosazené do vzorce jednatřicetiletým Backusem, charakterizovaly budoucí partnerku. Měla by žít v Londýně, ve věku 24-34 let a mít vysokoškolské vzdělání. Dalším omezením byla fyzická přitažlivost, Backus odhadl, že by pro něj bylo atraktivních pouhých pět procent z žen vyhovujících předchozím podmínkám.


Výsledný vzorek tedy obsahoval přibližně 10 500 žen z Velké Británie, což odpovídá 0,017% všech Britek. Jenže ke vztahu jsou potřeba dva. A jestliže ženy mají podobné požadavky jako britský profesor, pak se šance snižuje na 0,00034 procenta. Vyjádřeno poměrem se hledá jedna z 285 000.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 71