Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

Častý sex zkrášluje, omlazuje a... prodlužuje život!

Čilý sexuální život není jen zárukou dobrého pocitu a mladistvého vzhledu. Podle nového výzkumu také pomáhá prodloužit délku života.

Americký expert na stárnutí Dr. Eric Braverman vydal knihu s názvem Younger (Sexier) You – Mladší (více sexy). Tvrdí v ní, že sex nejen zvyšuje hladinu hormonů, což nás udržuje mladé, ale také podporuje metabolismus, mozkové funkce, činnost srdce a imunitní systém.

Jak přijít k chuti
Co podle Bravermana pomáhá udržovat sexuální aktivitu? Káva prý zvyšuje libido, burské oříšky podporují vzrušení, avokádo prohlubuje příjemné pocity a tmavá rýže působí proti frigiditě.

Lékař také poukazuje na předchozí studie z univerzity v severoirském Belfastu. Podle ní je sex třikrát týdně zárukou, že nebezpečí infarktu nebo mrtvice u mužů klesne na polovinu.

Orgasmus je zbraň proti infekcím
„Orgasmus je výbornou zbraní proti infekcím. Vzniká při něm o pětinu víc imunitních buněk. Sexuální aktivita starších mužů je také dobrou prevencí před rakovinou prostaty. Nejlepšími afrodiziaky jsou chřest, banány, kapusta, celer, fíky, ústřice a mořské řasy,“ tvrdí Braverman.

Nejde ale o pouhý mechanický sex. Zdravé sexuální funkce jsou také o reakcích mozku na podněty, které mu vysílá tělo.

Když je mozek na vrcholu činnosti, produkuje chemické látky ve správném množství. Snížená chuť na intimní chvilky může být prvním znakem, že se nevytvářejí čtyři základní chemikálie – dopamin, acetylcholin, kyselina gama-aminomáselná a serotonin.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 23