Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.odditycentral.com

Videojedlík: Sežere, co mu poručíte

Říká si Shoenice22 a jeho videa můžete vidět na portálu Youtube.com. Tento chlapík na nich nedělá nic jiného, než že se cpe různými produkty, které s normálním jídlem nemají nic moc společného.

Pěkně vydřená popularita

Těžko říct, kde tenhle obtloustlý Američan, s občanským jménem Chris Schewe, přišel ke svému neotřelému apetýtu. Jedno je ale jisté, svou popularitu vystavěl na tom, že před kamerou sní cokoliv mu řeknou jeho fanoušci – třeba kovové kuličky, něco na způsob primalexu, deodorant Old Spice, láhev balsamikového octa. Odměnou za výkon mu je popularita a 200 000 skalních fanoušků.

 

První chutě přišly v dětství

„Lidé o mě říkají, že jsem idiot, a já je opravuju – jsem profesionální idiot,“ usmívá se Schewe, který nedělá nic jiného, než že se poflakuje od jednoho motelu k druhému a nahrává svá nesmyslná videa. Proč to dělá? Možná, že už nemá co ztratit. Před nedávnem se rozvedl a teď asi neví, jak dál. Videa mu dávají určitý směr a pocit sebehodnoty. Podle toho,co říká, tak s konzumací podivných věcí začal už jako dítě: „Vyrůstal jsem v chudé rodině, kde často nebyl ani rohlík. Tak jsem si sroloval toaletní papír jako bagetu. Pamatuju si, že jsem se také pokoušel sníst trávu, kypřicí prášek a menstruační tampon. Ten se mi ale zaklínil v krku a skoro jsem se udusil. Podařilo se mi ho nakonec vyzvracet. Když moje máma poprvé držela ten vyzvracený tampon za šňůrku, tak si uvědomila, že porodila někoho výjimečného,“ říká Schewe, který je proslulý svým trochu zvláštním smyslem pro humor.

 

Jídelníček podle diktátu fanoušků

Ano, ve své podstatě dívat se na Shoenice22 je stejné, jako sledovat hrdinu nějaké bláznivé komedie. Jak jinak se dá brát dospělých chlap, který za deset minut sní horu toaletních papírů a zapije ji lepidlem? Když se chudák chlapík (na popud fanoušků) konečně dostane k normálnímu jídlu, tak je to většinou podmíněno ztíženými podmínkami, jako například sníst pizzu za 9 vteřin a bez jediného loku vody. Ale slavný jedlík se přáním lidí směje a s nadšením je plní. A to někdy i na úkor svého zdraví. Sám přiznává, že má pár grifů, které mu pomáhají všechny ty věci strávit. Prý jsou to různé lékárenské přípravky z marihuany a také brusinkový džus.

 

Hrdina (z) lidu

Ale co si budeme nalhávat, tenhle chlapík samozřejmě své „jídelní show“ hlavně proto, aby byl populární a jednou díky tomu vydělal balík. Shoenice22 ale tvrdí, že k tvorbě videí jeho nemotivuje jen sobecká touha – mít se jednou dobře. Prý má okruh fanoušků, kteří na něm visí: „Jeden mi psal, že jsem ho zachránil před sebevraždou, jiný mi zase říká, že jsem jeho antidepresivum.“ Chris Schewe si proto myslí, že svou popularitu může využít k tomu, aby pomáhal lidem. Proto si dal závazek, že bude natáčet videa další tři roky a pak si dá výraznou pauzu.

 

Pracovní „úraz“

Shoenice22 říká, že nejhorší pro něj je, když nějaký fanoušek si u něho objedná video, ve kterém má vypít flašku tvrdého. „Alkohol je prokletím mého života. Moje máma byla alkoholička a já jsem ji viděl umírat v jejích 56 letech. Sám jsem hodně pil, ale teď mi je alkohol vysloveně odporný. Pokaždý, když ho musím pít, tak si říkám, že moje hrdlo není nic jiného, než nějaká trubka, kterou ten hnus rychle proteče. Posledně se mi takový přístup pěkně vymstil a musel jsem u doktora zaplatit účet na 400 dolarů.“ Doufejme, že Shoenice22 jednou nezaplatí za své „gurmánské eskapády životem.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!