Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.bizarremag.com

Čím starší, tím tetovanější...

Tetovací salony hlásí: stoupá počet starších lidí, kteří se nechávají tetovat. Čím to je?

Tetování. Většina z nás během života uvažuje, že si nechá na kůži zvěčnit nějaký nápis, symbol nebo obrázek. Jenže nakonec zůstane jen u představ. Častým důvodem je strach z toho, jak by inkoustové dílo vypadalo v době našeho stáří, nebo zda bychom se s ním – i po letech – ztotožnili. Možná, že to je ale pravá příčina, proč se spousta lidí uchyluje k tetování až ve pokročilém věku. Zaprvé jsou zralejšími osobnostmi, takže si na kůži nenechají „vyšvihnout“ kdejakou pitomost. A zadruhé – tetování je něco, co jejich povadlé kráse seniorského těla vtiskne punc zajímavosti a mladosti. Pravda, reakce okolí na potetované důchodce se různí – někteří je obdivují, jiní se jim smějí. Jak se líbí potetovaní senioři vám?

magazin.cz

 

Jako chodící galerie

Sedmdesátiletá Britka Isobel Varley je v tetovacích salonech jako doma. Své první inkoustové dílko si nechala zvěčnit v roce 1986, kdy jí bylo 49 let: „Tehdy jsem doprovázela svého muže Maca do tetovacího salonu. Najednou jsem se ocitla v jiném světě – byla jsem okouzlená lidmi, kteří tam pracovali, ale i tetováním samotným – jeho barevností, motivy... Několik dní nato jsem se také nechala potetovat. Můj první tatér, Bill Cook mi na lopatku vytvořil malého ptáčka. K jeho úžasu jsem ho poprosila ještě o jednu maličkost – o obrázek orchideje na levé stehno,“ vypráví Varley. Pak stárnoucí blondýna pokračovala ve zdobení těla dál a dál. Zpočátku sázela na menší „kousky“, ze kterých se nakonec stalo ucelené výtvarné dílo. Při pohledu na tělo této babičky si připadáte, jako kdybyste proplouvali světem fantazie – najdete řeky, rostliny, různé druhy ptáků od čápů až po papoušky, žáby a také „oázu penisů“. Isobel Varley má potetovaných 75 % těla a je tak považována za nejvíce potetovanou seniorku na světě.

 

Když lebka chytne druhý dech...

Důchodový věk se rozhodla zpestřit i Ann McDonald (60). Tato seniorka už několik let zápasila se špatně fungující štítnou žlázou, díky které jí vypadaly všechny vlasy. Život s holou lebkou byl pro ni potupný. Nejprve se pokoušela svůj nedostatek zakrývat šátky či parukami, ale pak se rozhodla k razantnímu řešení. Využila svoji pleš jako prostor pro umění a nechala si ji potetovat různými vzory.

magazin.cz

 

Senioři všech zemí – spojte se!

Svým tetováním něco získal, něco ztratil. Sedmdesátiletý Ind Guiness Rishi ze sebe udělal živý zeměpisný atlas světa. Na jeho těle byste našli vytetovaných 185 map a 305 vlajek zemí světa plus další drobnosti. Kvůli zálibě v geografii se se staříkem rozešla jeho žena. Nicméně spousta lidí k němu vzhlíží jako k moudrému muži a zdroji inspirace. Když náhodou někdo něco neví, může si to na jeho těle rychle dohledat.

magazin.cz

 

Babička na své obrázky láká mladé lidi

Tato bělovlasá paní se jmenuje Helen Lambin. Své první tetování si pořídila před třemi roky a pak jí na těle přibylo ještě pár kousků (šlo zejména o obrázky inspirované podmořským světem). Nechtěla jako většina seniorů žít v izolaci, ale toužila po společnosti. Díky tetování se přiblížila především mladým lidem, kteří si jejího vzhledu všímají a sami s ní navazují kontakt. Tetování je tedy pro tuto sympatickou babičku nástrojem, který umožní překlenout rozdíly mezi jednotlivými generacemi.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3