Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Třepí se vám nehty? Nejste v pořádku!

Na pěstěných, dlouhých nehtech si zakládá skoro každá žena. Co když se ale začnou lámat a nepříjemně třepit? V tom případě oznamují, že s vaším tělem není něco v pořádku.

V případě, že vaše tělo není dostatečně vyživované, odrazí se to v první řadě na kvalitě pleti, vlasů a nehtů. Pro pěkné a zdravé nehty je důležité zabezpečit organismu dostatečný příjem minerálů, a to především zinku, hořčíku a selenu. Rovněž vám pomohou potraviny s vysokým obsahem železa, vápníku, vitaminu D, vitaminů skupiny B a bílkovin. Jestliže v jídelníčku chybí vitaminy a minerály důležité pro zdravý růst nehtů, lze užívat také doplňkové preparáty, obsahující především zinek, hořčík, selen a vápník, které jsou speciálně určeny pro krásu a zdraví nehtů (a současně i vlasů a pokožky) a které jsou k dostání v každé lékárně. Pro posílení nehtů spousta žen používá také pangamin neboli pivovarské kvasnice, obsahující vitaminy řady B.

magazin.cz

 

Na roztřepený nehet neváhejte okamžitě použít nůžky, případně si vezměte na pomoc také skleněný či papírový pilník a nehet jednosměrně zabruste. Zabráníte tak tomu, aby se poškození nehtu rozšiřovalo dále. Nakonec použijte speciální zpevňovací lak na nehty.

Abyste nehtům dodali potřebné vitamíny a minerály a zabránili jejich vysušování, snažte se je minimálně dvakrát denně promazávat regeneračními krémy nebo oleji. Navíc se držte pravidla, že svým nehtům po každém umytí rukou dopřejete speciální ochranný krém s obsahem glycerinu. Jednou týdně si můžete na nehty a pokožku rukou nanést také vyživující a zvláčňující masku. Stačí, když si večer na ruce a nehty aplikujete vyživující mandlový olej a necháte je přes noc odpočívat v lehkých bavlněných rukavicích. Ráno budete mít pokožku na rukou jemnější a nehty budou vyživené a pružnější.

magazin.cz

 

Stav nehtů i pokožky rukou výrazně zlepšuje také parafínový zábal, který se provádí takřka v každém kosmetickém studiu. Abyste dosáhli viditelného účinku, je ideální parafínový zábal absolvovat několikrát, a to vždy po jednom týdnu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1