Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

I zdánlivě špatné věci vám mohou pomoci

Než něco definitivně zavrhnete, ujistěte se, zda skutečně neexistují žádné pozitivní účinky.

Některé věci jsou zkrátka špatné. Dobře víme, že bychom se neměli přejídat čokoládou, opíjet se nebo třeba podlehnout vzteku. Dnes ale někteří odborníci tvrdí, že v rozumné míře čokoláda, alkohol a spousta dalších na první pohled škodlivých věcí zdraví prospívá.

magazin.cz

 

Pokud si rádi smlsnete na čokoládě, neděláte pro své tělo vlastně nic špatného. Již několik odborných studií ukázalo, že čokoláda má na naše zdraví blahodárný vliv. Tato sladká pochoutka totiž obsahuje antioxidanty, které působí jako prevence vzniku nejrůznějších chorob, jako je třeba rakovina nebo onemocnění cév. Známé jsou také účinky čokolády proti stresu a depresím. Další vědecké výzkumy dokazují, že některé látky obsažené v čokoládě dokáží zvýšit přítok krve do mozku, a tak vlastně zabraňují vzniku demence. Čokoláda tedy může posloužit jako lék.

Varování před škodlivostí alkoholu není tak úplně pravdivé. V případě červeného vína se o škodlivosti mluví jen výjimečně. Konzumací červeného vína si totiž můžete zajistit zdraví. Podle průzkumů jsou lidé nejzdravější právě v zemích, kde je červené víno nepostradatelnou součástí jídelníčku. Z vědeckých studií vyplývá, že červené víno má silné protirakovinové účinky.

magazin.cz

 

Mírná konzumace tohoto blahodárného nápoje navíc udržuje vaše cévy v dobrém stavu. V červeném víně také najdeme antioxidant s názvem resveratrol, který zabraňuje vzniku onemocnění dásní a výrazně snižuje riziko vzniku Alzheimerovy choroby. Červené víno má podle testů více zdraví prospěšných látek než víno bílé.

Nejen červené víno je zdraví prospěšným alkoholickým nápojem. Blahodárné účinky na naše zdraví má také pivo. Podle vědeckých výzkumů působí rozumná konzumace piva jako prevence vzniku kardiovaskulárních chorob. Pivo totiž dokáže prokazatelně zlepšit činnost srdce.

I přesto, že je marihuana považována za lehkou drogu, má spoustu blahodárných účinků. Dnes se spíše mluví o tom, jak nám marihuana může způsobit problémy s pamětí, často trvalé. na druhou stranu však pomáhají speciální přípravky z této rostlinky zabránit vzniku poruch paměti. Alespoň to vědci dokázali při pokusech s krysami.

magazin.cz

 

Málokdo z nás by věřil tomu, že nám mohou pomáhat i tak odporná stvoření, jako jsou červi. Mezi lidmi nejsou tito živočichové zrovna oblíbeni, připadají nám zkrátka nechutní. Ale právě červi nám mohou v některých případech dokonce zachránit život. Larvy červů se dnes poměrně často využívají v lékařství k hojení ran. Když se totiž larvy přiloží na ránu, začnou ihned požírat škodlivé bakterie a odumřelou tkáň. Larvy tak vlastně poslouží jako dezinfekce, a rána se tak hojí mnohem rychleji.

Jistě jste už slyšeli o nebezpečí slunečních paprsků – mohou způsobit rakovinu kůže a další zdravotní problémy. Sluneční paprsky nemusí však pouze škodit. Podle odborných vědeckých studií pomáhá ultrafialové záření osobám nemocným astmatem. Dále dokáží sluneční paprsky zabránit ospalosti, odstranit výkyvy nálady a deprese.

magazin.cz

 

Známá droga LSD nemusí být jenom škodlivá. Vědci však rozhodně nepodporují užívání LSD, pouze došli při svých pokusech k zajímavým výsledkům. Velmi malé dávky LSD užívali během vědeckého výzkumu těžcí alkoholici. Těm droga pomohla při odvykání. Zároveň se LSD osvědčilo jako prostředek, který zaručí, že se závislost na alkoholu již neobjeví.

Káva – nápoj, který jedni milují, druzí ho považují za nezdravý. Odborné studie však dokazují, že pokud to s konzumací kávy nepřeháníte, může mít pozitivní vliv na váš zdravotní stav. pokud si občas dáte šálek kvalitní kávy, zabraňujete tak vlastně vzniku diabetu. Konzumace kávy také dokáže mimo jiné působit jako prevence vzniku cirhózy jater a zánětu slinivky. Pokud už se tyto zdravotní problémy objeví, káva pomáhá v jejich léčení.

Odborníci také doporučují, abychom v sobě nikdy nedusili vztek. Pořádný výbuch vzteku chrání naše srdce před poškozením, zároveň zabraňuje vzniku vysokého krevního tlaku a ochraňuje plíce před poškozením. Vztek také dokáže odstranit problémy spojené se spánkem.

Sex dnes naštěstí není považován za něco hříšného jako tomu bylo v minulosti. V současné době víme, že sex pouze neuspokojuje, ale také nás dokáže zbavit stresu, snížit hladinu cholesterolu v krvi a zlepšit krevní oběh.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1