Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Posilování s náramky namísto činek

Elektronické hračky pronikají do všech oblastí lidské činnosti. Ve fitness dokáže elektronika nahradit i klasické činky.

Potrápit tělo v posilovně patří mezi každodenní náplň leckterého muže i ženy. Tradiční představa jak dát pořádně zabrat svým svalům je spojena zejména s masivními kusy železa, které zvedáte ať už v podobě závaží na činkách, nebo v různých posilovacích strojích. Klasické železné činky mohou doplnit, nebo možná v budoucnu i nahradit, malé elektromagnetické náramky.

magazin.cz

 

Nápad využít elektromagnetické síly pro posilování se zrodil v hlavách třech jihokorejských studentů. Dvojice náramků O2 Magnetic Dumbbell se jednoduše navleče na ruku nad loket a pod něj. Po zapnutí se aktivuje elektromagnetické pole obou náramků a při pokrčování ruky musejí svaly překonávat sílu stejně, jako kdybyste drželi v ruce tradiční činku. Přepínání polarity pole způsobí, že svaly musíte napínat jak při natahování, tak i při pokrčování posilující paže.

magazin.cz

 

Osm činek v jednom

Velkou výhodou náramků je jejich malý rozměr a hmotnost, tudíž s sebou nemusíte tahat těžké činky, pokud se rozhodnete zacvičit si třeba někde v přírodě. Náramky navíc umožňují nastavit si sílu elektromagnetického pole, která odpovídá činkám o hmotnosti v rozmezí 3 až 24 kg. K tomu slouží jednoduchý otočný přepínač s indikátorem počtu kilogramů nastavitelný v krocích po třech.

magazin.cz

 

Dvojice náramků tím pádem dokáže nahradit osm tradičních činek. O2 činky tedy ocení zejména ti, kdo k naplnění svého tréninkového plánu potřebují střídat několik činek s různou hmotností. Elektronické činky navíc mají na obvodu umístěn malý displej, na němž je možné sledovat automatické počítání provedených posilovacích cviků, což vám usnadní práci při plnění cvičebních sestav.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3