Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Když květiny léčí

Víte o léčivé síle květin? Slyšeli jste někdy o Bachově terapii? Ne? Seznamte se s ní!

Z celkem 38 květů lze získat speciální vonné esence. Stačí je jenom správně zpracovat. A vonné esence mohou dobře posloužit našemu organismu. Dokáží našemu tělu vrátit ztracenou harmonii a zdraví, ať už fyzické či psychické. A to vše se právě nazývá Bachova terapie.

Bachova terapie je druh léčebné metody, která předpokládá, že většina zdravotních potíží člověka vzniká v důsledku špatného psychického stavu. Název dostala terapie podle svého zakladatele, anglického lékaře Edwarda Bacha. Tento muž přišel na počátku minulého století s názorem, že příroda může v jistém smyslu odpovídat stavu lidské duše. Podle jeho studií jsou v rostlinách ukryty jakési zvláštní vibrace, které mají být údajně stejné jako vibrace v duši každého z nás. Pak už stačil jen malý, avšak důležitý krok. Bylo třeba najít ty druhy květin, které jsou schopny člověku vrátit ztracený klid a rovnováhu, uvést naši mysl do harmonie a zároveň pomoci k přirozené obranyschopnosti lidského organismu.

magazin.cz

 

Esence z těch správných květů sice nedokáží odstranit přímo nemoc, ale mohou dobře posloužit jako podpůrný prostředek, který překoná to, co stojí za symptomy dané choroby. Tak esence napomohou k psychickému i fyzickému zdraví člověka.

 

 

Pro koho je Bachova terapie určena?

Než po některé z esencí sáhneme, měli bychom se sami nad sebou zamyslet. Obecně je Bachova terapie vhodná pro lidi s jakýmkoliv problémem, ať už se jedná o strach či obavu z něčeho, deprese, celkové vyčerpání, nízké sebevědomí nebo třeba potíže se soustředěním. Tuto formu terapie často svým pacientům doporučují i lékaři. Ti ji pak kombinují s obvyklými způsoby léčby.

Výhod má Bachova terapie hned několik. Je určena pro každého bez rozdílu pohlaví a věku, pro děti i dospělé. Nesetkáte se s vedlejšími účinky a kontraindikacemi.

 

Jak kombinovat?

Bachova terapie květovými esencemi je velmi podobná třeba homeopatii. Pokud pociťujete nějaký problém, stačí zajít za terapeutem. Ten si s vámi o všem promluví, případně provede psychologický test. Následuje výběr vhodné esence a jejich správné kombinace. Užívání je pak většinou vnitřní, nejčastěji ve formě kapek, které přidáte do nápoje a vypijete.

 

 

Jak se esence vyrábí?

Výroba Bachových esencí je čistě přírodní. Získávají se z květů rostlin rostoucích ve volné přírodě. Jejich květy se zpravidla nechávají vylouhovat ve vodě ve skleněné nádobě, přičemž na celý tento proces mají dopadat sluneční paprsky. Zhruba po třech až čtyřech hodinách jsou květy z nádoby vyjmuty. Tekutina je následně přefiltrována a na řadě je konzervace biokoňakem. Všechny použité suroviny jsou stoprocentně přírodní.

magazin.cz

 

A s čím nám mohou esence pomoci?

Vonné esence mohou pomoci prakticky s jakýmkoli problémem. Zde je jen stručný přehled:

 

Řepík lékařský – přetvářka

Sporýš – nadmíra ambicióznosti

Topol osika – strach, obavy

Červený kaštan – strach o blízkou osobu

Buk lesní – kritizování

Oliva – únava

Rožec – pochybnosti

Vřes – upovídanost

Slíva třešňová – problém s ovládáním se

Hořec – neúspěch

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!