Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
vířivka / foto: shutterstock

Vířivka – pomocník pro naše zdraví

Blahodárné účinky hydromasáže v horké vodě oceňovali již naši dávní předkové. Dokonce už archeologické nálezy ve starém Egyptě dokazují, že si lidé uvědomovali ohromné účinky koupelí v horké vodě.

Venkovní vířivku můžeme v podstatě chápat jako koupací vanu, která je díky kvalitní izolaci udržovat požadovanou teplotu vody. Je zároveň vybavena tryskami, které jsou rozmístěny tak, aby byla poskytnuta kvalitní masáž nejvíce namáhaných svalů.

Vířivky dříve

Účinky vířivých van si velmi dobře uvědomovali už naši předkové. Možná Vás překvapí, že první vířivky se objevovaly už ve starověkém Egyptě. Jednalo se o bazény, které byly vyhloubeny do kamene a naplněny vodou, která byla zahřívána pomocí kamenů.

V antickém Řecku byly v blízkosti přírodních horkých pramenů stavěny lázně, ve kterých se lidé často setkávali a konaly se zde dokonce i společenské akce. I Římané byli známí tím, že využívali léčivých účinků horkých pramenů.

Vířivky dnes

Dnes venkovní vířivky vypadají jinak, ale zato jejich blahodárných účinků můžeme využít kdykoliv se nám zachce. Teplotu vody si můžeme určit a koupel je nám umožněna v jakémkoliv ročním období. Pravidelný pobyt ve vířivce nám pomáhá zapomenout na denní starosti, redukuje bolest svalů a kloubů a zlepšuje kvalitu spánku.

SPA Studio s.r.o.

Pokud si přejete luxusní, vysoce kvalitní vířivku, zavítejte do jedné z kamenných prodejen společnosti SPA Studio s.r.o., které se nacházejí v Praze, v Ostravě nebo v Mladé Boleslavi. Spa Studio s.r.o. se zaměřuje zejména na kanadské vířivé vany značky Canadian Spa International®, které jsou známé pro svou vysokou kvalitu, snadnou obsluhu a nízkou energetickou náročnost.

 

K tomuto článku není otevřena diskuze