Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
sousedé / foto: shutterstock

Komunikujte se svými sousedy elektronicky

Vztahy se sousedy už v dnešní době nejsou takové, jaké bývaly.

Obyvatelé panelových domů se navzájem sotva znají, a když se mají na něčem společně domluvit, nastává problém. Informace na nástěnce nečtou a na schůze ani nechodí, protože nemají čas.

Mobil však mají v ruce neustále a na to spoléhá portál Sousede.cz, jehož cílem je zjednodušit komunikaci mezi obyvateli v jednom domě a nejbližším okolí. Chce lidem pomoci domlouvat se elektronicky bez nutnosti scházet se osobně.

Pomoc pro SVJ i BD

Web Sousede.cz mohou využívat také obyvatelé rodinných domků, ale nejvíc ho ocení společenství vlastníků bytových jednotek a bytová družstva. Pro komunikaci v panelových domech s mnoha desítkami nájemníků se opravdu vyplatí.

Co všechno portál umí

Nezaregistrované informuje o zprávách z daných regionů, ukazuje jim mapu kriminality v ČR a nejdůležitější služby. Připravována je rovněž kvalitní cenová mapa lokalit.

Po registraci se otevírají nové možnosti, které umožňují spojení se sousedy. Registrace je snadná, je možné využít Facebook či Google, případně zadat e-mail. Uživatelé mohou kontaktovat své sousedy, napsat jim zprávu, sdílet s nimi dokument či fotky.

Všechno je dobře zabezpečené, řešení je provozováno na https, takže komunikace mezi serverem a klientem je šifrována pomocí SSL protokolu.

Zvažte elektronickou komunikaci

Velkou výhodou je, že portál Sousede.cz je dostupný z jakéhokoliv zařízení s připojením k internetu. Téměř každý má doma počítač, tablet nebo smartphone, pomocí nějž se podívá na online nástěnku, na které se dozví vše potřebné. Možná bydlí ve vašem domě i několik starších lidí, kteří elektroniku neovládají, ale drtivá většina komunikaci online ocení.

Zmiňte se o portále třeba na příští schůzi, vaši sousedé určitě ocení přístup k informacím z mobilu. Tvůrci portálu chystají i mobilní aplikaci, se kterou to bude ještě snazší.

K tomuto článku není otevřena diskuze