Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
krabice / foto: shutterstock

Efektivní archivace dokumentů se vyplatí

Mít v pořádku veškerou administrativu je pro všechny firmy jakousi nepsanou povinností. Není se čemu divit! Kontroly z úřadu práce, ministerstev a dalších státních institucí jsou často nemilosrdné.

Zapomenout přitom nelze ani na nejrůznější audity, jimiž musí firma projít. I proto byste měli myslet na správné uložení všech smluv, dodacích listů, faktur a čehokoli dalšího. Výborné je za tímto účelem pořídit moderní archivační krabice a boxy. Právě na jejich výhody se podíváme podrobněji. 

Mějte ve svých věcech pořádek

V první řadě se archivační krabice vyplatí proto, že při kontrole budete naprosto přesně vědět, kam máte sáhnout. Jinými slovy, precizně označené dokumenty prostě jen vytáhnete ze složky a dáte k nahlédnutí. Roztřídění krabic není nijak složité. Často jsou dokonce barevně odlišené, takže budete jednoznačně vědět, jaké důležité dokumenty v té či oné máte. To samé se týká i boxů, jež disponují právě barevnými štítky a místem pro popis. 

Fyzická ochrana před poškozením

Když vám smlouva, nebo jiný z informačního hlediska cenný papír leží na stole, s největší pravděpodobností dojde k jeho poškození. Buď jej někdo v lepším případě pokrčí, anebo v horším roztrhá či popíše. S moderními archivačními boxy se toto rozhodně stát nemůže. Dokážou totiž všechny složky a papíry, jež jsou kryté, dokonale ochránit. 

Aby se účetní uzávěrka stala hračkou

Nyní v době konce roku mají mnozí obavy hlavně z účetní uzávěrky. Ta ale v případě uspořádání všech dokumentů proběhne maximálně hladce. Pokud moderní archivační krabice a boxy ještě nemáte, navštivte eshop obalykredo.cz a vyberte si z velkého množství různých typů. My doporučujeme archivační krabice s víkem, do nichž se vkládají speciální boxy. Díky takovémuto uspořádání jednak ušetříte místo a jednak se zbavíte nervozity z toho, že byste ještě někde nějaký důležitý papír museli hledat.

K tomuto článku není otevřena diskuze