Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
dog-982790_960_720 / foto: https://www.elektronicke-vycvikove-obojky.com

Problém se štěkáním může vyřešit protištěkací obojek

Ruší váš pes sousedy hlasitým štěkáním nebo vytím, když nejste doma? Obtěžuje váš pes svým neustálým štěkáním okolí? V tom případě možná uvažujete nad pořízením protištěkacího obojku.

Aby však tento obojek splnil vaše očekávání, je třeba věnovat jeho výběru dostatečnou pozornost.

Trápí vás neustále vytí nebo štěkání vašeho psa? Nasadit vašemu čtyřnohému kamarádovi tzv. protištěkací obojek je mnohdy jediným možným východiskem. Jak ale tato výchovná pomůcka funguje? A je pro psa bezpečná? Pojďme se na problematiku obojků proti štěkání podívat blíže.

Jak funguje protištěkací obojek?

Protištěkací obojky fungují na velmi jednoduchém principu, který každý pes rychle pochopí. Většina elektronických obojků rozpoznává štěkání a vytí na základě vibrací hlasivek. Začne-li pes štěkat, následuje napomenutí ve formě zvukového signálu. Pokud pes dále pokračuje ve vytí nebo štěkaní a na napomenutí zvukovým signálem nereaguje, následuje elektrostatický impulz.

Protištěkací obojky používají k výchově i zkušení kynologové a nemusíte mít strach, že by vašemu psovi ublížily. Elektrostatické impulzy jsou psovi nepříjemné, ale nikoliv bolestivé.

Na co si dát při výběru protištěkacího obojku pozor?

Velmi důležitým parametrem při výběru tohoto obojku je systém rozpoznávání štěkání a vytí. Některé obojky rozpoznávají zvuk pomocí mikrofonu, a tak může nastat problém v případě, že je v domácnosti více psů. Mnohem lepší variantou jsou v tomto případě obojky, které rozpoznávají štěkání a vytí pomocí vibrací hlasivek. Naopak, bude-li obojek používán zejména v domácnosti, kde žije pouze jeden pes, doporučujeme obojek s rozpoznávání štěkání přes mikrofon.

Důležité je také zvolit vhodný obojek dle velikosti, citlivosti a temperamentu psa. Elektrostatický impulz by v žádném případě neměl bolet.

Další doporučení

Než se rozhodnete pořídit vašemu psovi protištěkací obojek, položte si nejdříve otázku, proč vlastně váš pes štěká. Nudí se doma? Vyje proto, že se mu po vás stýská? Bojí se? Pokud jste na některou z otázek odpověděli kladně, je třeba popřemýšlet nad jiným řešením: koupení hračky, vytvoření klidného a útulného místa pro psa, když nejste doma atd.

Použití elektronických obojků je doporučováno u zdravých psů starších 6 měsíců, kteří již prošli základním výcvikem, jako sedni, lehni nebo k noze. Dbejte také na to, pro jak staré a velké psy jsou konkrétní obojky určeny. V případě, že si nejste jisti svým výběrem, poraďte se raději s odborným prodejcem.

Co byste ještě měli vědět?

Ne vždy je protištěkací obojek jedinou možností, jak svého psa odnaučit neustálé štěkání. Snažte se se svým psem komunikovat, věnujte se mu, hrajte si s ním a snažte se chápat jeho chování. Pokud potřebujete sáhnout po protištěkacím obojku, dbejte na jeho správný výběr a přizpůsobte intenzitu impulzů temperamentu vašeho psa. Před prvním použitím obojku psa se zařízením dostatečně seznamte.

Obchod Výcvikové obojky

Uvažujete nad zakoupením elektronického obojku proti štěkání? Ideální možností je zakoupit produkt od odborného prodejce, který vám poradí s jeho výběrem. Doporučujeme například obchod Výcvikové obojky, který se nachází na Praze 3 v Koněvově ulici, kde se prodejem elektronických obojků se zabývají již od roku 2007. Více informací naleznete na www.elektronicke-vycvikove-obojky.cz.

K tomuto článku není otevřena diskuze