Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
slevy - online / foto: shutterstock

Jak ušetřit při nákupech online?

Výhody online nakupování objevuje čím dál více Čechů. Oceňují velký výběr, mnohdy nižší ceny než v kamenných prodejnách a hlavně možnost nakupovat kdykoliv a odkudkoliv.

Věděli jste ale, že zaplacenou částku lze často ještě více snížit pomocí slevových kupónů, cashbacku a dalších vychytávek?

Pojďme si ukázat pár způsobů jak na internetu nakupovat ještě levněji.

Využívejte různých akcí e-shopů

Každý online obchod má čas od času nějaké akce. Možná víte, že na Alza.cz aktuálně dávají dárek ke každému nákupu nad 1000 Kč, do konce června vás potěší doprava zdarma na Bonprix a ještě pár dnů bude trvat VIP sleva 30 % v Mangu. Nejlepší přehled o podobných akcích získáte, když se ve svém oblíbeném e-shopu zaregistrujete a necháte si posílat newslettery.

Nechte si vracet peníze z nákupu

Slyšeli jste někdy o cashbacku? Pokud se zaregistrujete na cashbackovém portálu a každý nákup v e-shopu provedete odkazem přes tento portál, dostanete určitou částku z nákupu zpět. Zpravidla se jedná o pár procent z utracené částky, ale někdy je to třeba i 10 %. Než ovšem začnete tuto výhodu využívat, podívejte se, zda cashbackový portál spolupracuje i s vašimi oblíbenými e-shopy.

Používejte slevové kódy

Asi nejrozšířenějším způsobem jak lidé při nákupech na internetu šetří jsou slevové kupóny. Mnoho e-shopů (například 4home, Kasa.cz, Bonami, Okay, Zoot a další) zveřejňuje slevy, které ale mohou využít jen ti, co si dají práci s jejich vyhledáním. Složité to není. Stačí zamířit na web shromažďující veškeré takové slevy (např. onlinekupony.cz), zkopírovat si tam kód a při nákupu jej vložit do příslušného políčka.

Jediné, na co je potřeba dávat pozor, je platnost. Tu vidíte napsanou u každého konkrétního kuponu – například 25% slevový kód Answear na velikonoční nákupy už je prošlý, je u něj napsáno „ukončeno“.

Nakupovat na internetu výhodně není složité. Mnoho lidí pouze nemá tušení, jak vlastně mohou ušetřit. Vy už to teď víte, tak buďte chytřejší a nabízené možnosti využívejte.

K tomuto článku není otevřena diskuze