Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tetování / foto: Shutterstock

Šílenec - nechal si tetovat oko!

Nudí už vás profláknuté kérky? Podívejte se na video tetování oka!

Tetování  je v současnosti běžné asi jako barvení vlasů. Jen je k tomu třeba víc odvahy. Přeci jen ne každý dokáže snést tisíce píchnutí jehlou. Pokud patříte k otrlejším jedincům, kteří chtějí být vždy o krok napřed, máme pro vás tip - tetování oka! Ale pozor! Něž to člověk podstoupí, měl by si uvědomit, že jde o hubu…teda o oko!

40x ho píchli do oka

magazin.cz
Údajně první tetování oční bulvy podstoupil kanadský vyznavač body artu Pauly Unstoppable. Statečný muž prohlásil, že měl plnou důvěru v tým, kterému se svěřil do rukou. “Tato procedura stále ještě není plně prozkoumaná a i když ji podstupuji, plně si uvědomuji rizika a možnosti následných komplikací. Přeci jen to dosud nebylo vyzkoušeno.”

Do očního bělma mu byla jehlou vstřikována modrá tekutina smíchaná s roztokem antibiotik, které mají zabránit případné infekci. Než se oko celé probarvilo, museli mu jej napíchnout čtyřicetkrát.

“Nyní, když jsem experiment odstartoval, prosím počkejte, až se to vyléčí, nebo zda neoslepnu, než se do toho sami pustíte,” varoval na závěr Kanaďan své případné následovníky.

Ovšem Pauly, přestože to tvrdí, není prvním člověkem, který takovou proceduru podstoupil. Tetování oka není zas taková novinka. Už v 19. století se používalo k zabarvení bílých panenek u slepců. Později byla tato technika nahrazena používáním barevných kontaktních čoček.   

Zkuste implantáty

magazin.cz
Další možností, jak si nechat zkrášlit oči, je nechat si do něho vložit implantát. Jako první provedli vložení obrázku do oka v nizozemském Institutu oční chirurgie v roce 2002.  

Implantát nijak nenarušuje funkce oka, zaostření, ostrost vidění a má jen dekorativní funkci. Není lepší zůstat u oranžových kontaktních čoček?


Podívejte se, jak celá operace probíhala:

Máte vy nějaké tetování? Kde a co?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 836