Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
venkovní rolety ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Venkovní rolety – skvělé spojení funkčnosti a designu

Mít v domácnosti v létě příjemný chládek a v zimě dost tepla není nic těžkého. Stačí vybavit okna vhodným stíněním. Co poslouží v obou případech nejlépe?

Venkovní rolety, které navíc fungují jako skvělý bezpečnostní i designový prvek.

Výhody předokenních rolet

Venkovní rolety jsou velmi praktickým pomocníkem v létě i v zimě. V horkých letních dnech zabraňují průniku slunečních paprsků do interiéru, a tím jeho přehřívání. V zimě naopak brání úniku drahocenného tepla skrz okenní tabule. Díky tomu mohou ušetřit v domácnosti nemalé finanční výlohy za vytápění a klimatizaci. Užitečné jsou také z hlediska zmírnění hluku přicházejícího zvenku. V tichu, bez nepříjemných zvuků z rušné ulice, se vám bude lépe pracovat, odpočívat a spát. A v neposlední řadě je tu otázka bezpečnosti. Zálusk zlodějů na váš dům znesnadní bezpečnostní rolety. Důvodů, proč si toto stínění na svá okna pořídit, je tedy víc než dost.

Vzhled a bezpečnost ruku v ruce

Designově se dají venkovní rolety skvěle sladit s celkovým vzezřením domu. Dodávají se v různých barvách, mohou tak splývat s fasádou, ale třeba i působit jako výrazný prvek vhodně rozbíjející jednotvárnost domu. Předokenní rolety tvoří hliníkové lamely spojené do roletového pancíře. Ten je veden v bočních lištách a namotává se do schránky nad oknem. Tato schránka se dá doplnit ke stávajícím oknům, nebo v případě plánované stavby či rekonstrukce zabudovat rovnou do fasády, aby nebyla viditelná. Bezpečnostní rolety jsou navíc opatřeny závěsy, které společně s motorickým ovládáním brání nadzvednutí pancíře. Právě elektronické ovládání pomocí motorku je pohodlnější a oblíbenější, ale je možné zvolit i rolety ovládané ručně.

Venkovní rolety představují jeden z nejefektivnějších způsobů zastínění. Užitečné jsou po celý rok a investovat do nich se rozhodně vyplatí. Podívejte se například na nabídku firmy Louver, kde najdete praktická a designová řešení všech typů stínící techniky.

K tomuto článku není otevřena diskuze