Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Jak svět nikdy neuvidíte

Londýnská výstava ukazuje svět, jak ho vaše oči nikdy neuvidí.

Svět v řádu tisícin milimetru je k vidění na výstavě Wellcome Image Awards 2008. Revoluční techniky snímkování, optické projekce a kolorování nám umožní nahlédnout pod pokličku matky přírody.

Například snímek myšího embrya umožní dokonalé pozorování jeho vývoje bez nutnosti invazivních metod. Na snímku je nervový systém označen zelenou barvou, srdce červeně a krevní oběh modře. Za latinským názvem Clostridium difficile se skrývá tzv. nemocniční infekce, bakterie, jíž se velice dobře daří v nemocničním prostředí.


Možná jste viděli francouzský animovaný seriál „Byl jednou jeden život“, kde byly červené krvinky ztvárněny s uměleckou nadsázkou. Teď ale máte možnost spatřit jejich reálnou podobu či jak unikají z poškozené cévy.


Virus HIV způsobující nemoc AIDS určitě nevypadá tak děsivě jako následky, které způsobuje. Na rozdíl od zvětšené mouchy, kterou bychom v takovéto velikosti určitě potkat nechtěli.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 95