Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Xfactor / foto: Nova TV

X Factor: šokující souboj o přežití

Karlova noc, takový podtitul mělo nedělní finálové kolo soutěže X Factor. A tak se zpívaly písně od nejlepšího českého skladatele Karla Svobody a od třiatřiceti slavíky ověnčeného Karla Gotta.

Aby soutěž měla tu správnou atmosféru a byla správně nastartovaná, na začátek X Factoru zazpíval sám mistr Karel Gott, kterému do zpěvu přibrukovali i zbývající finalisté.

Karlova noc byla pro všechny soutěžící X Factoru takovou zkouškou ohně. Diváci díky českým textům a navíc velmi známým textům mohli odhalit chyby a chybičky a změnit tak názory na své favority. Dočkali jsme se samozřejmě, jako obvykle, několika překvapení.

Tak třeba Ondřej Ruml zazpíval v doprovodu klavíru, na který hrál sám. A byl fantastický, předvedl zcela osobité pojetí, navíc velmi suverénně a jistě. Klobouk před ním smekl i Karel Gott. Také All X se skvěle uvedli, když se díkybohu vrátili ke kořenům svého šoumenství.

Nejpočetnější partička smíchala hudbu i texty písní obou Karlů a s hlavním motivem z Návštěvníků vystřihla povedenou legrácku, která bavila porotu i diváky. I když, jak připomněl Ondřej Soukup, těžko říci, jestli si vlastně nedělají z diváků legraci.

"Tohle je pěvecká soutěž a přitom u vás je ten zpěv až někde na posledním místě. Neříkám, že je to špatně, ale je to tak," prohlásil Soukup. Fanoušci kapely byli ale nadšeni, dalo by se totiž říct, že se vrací starý dobrý All X, které známe z castingů.

Šok
K údivu všech přítomných a nejspíš i řady televizních diváků se do Kdo s koho nedostali ti, kteří by si to nejvíce zasloužili, ale dvě favorizované zpěvačky Kamila Nývltová a Pavlína Ďuriačová. Největší šok tak zřejmě zažíval Ondřej Soukup, který mezi svými ovečkami musel vybrat jednu, která soutěž opustí.

Na takový okamžik se nejvíce těšil Petr Janda, který ovšem očekával, že bude moci poslat z kola ven Aničku Ungerovou, na níž má spadeno už delší dobu. Ta ostatně včera předvedla ostudný výkon, podobný opravdu spíše školní besídce než finále hudební soutěže. Zpívala, vlastně spíše prošeptala píseň Tři oříšky pro Popelku (11:53 opraveno, díky za upozornění) a z Popelky se v princeznu během ní rozhodně nepřeměnila...

Sama také své zařazení do souboje o přežití čekala, když k němu nedošlo, pořádně jadrně si v přímém přenosu ulevila. Spolu s ní postoupil i David Gránský, jehož odpůrců nejspíše po neděli zase trochu přibylo.

A jak Kdo s koho dopadlo? Soukup po těžké volbě poslal domů "největší hlas soutěže" Pavlínu, za pravdu mu dal I Petr Janda. Včera to zejména při prvním pokusu nebyl povedený výkon, Ďuriačová má sice skvělý hlas, ale nešla z ní žádná energie. Její vystoupení nebylo nejhorší, ale bylo nudné, a takový by X Factor být neměl...

„Asi bych měla být smutná, ale svým způsobem se mi ulevilo,“ prozradila po skončení přenosu Pavlína, která tak bude mít více času na studia a přípravu na maturitu. Neplakala, proud slz místo toho kanul po tváři Kamily, která byla před i po Kdo s koho téměř na zhroucení.

Kdo měl vypadnout?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 182