Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Šedivé vlasy / foto: shutterstock

Přirozené stříbro ve vlasech je moderní

Věkem se mění barva vlasů. Přirozená ztráta pigmentu vlasů, takzvaného melaninu, způsobuje proklínané šediny. Chlapům šediny vyloženě sluší, ženy se proti nim snaží bojovat. Ne všechny. Některé ženy nosí šediny s grácií.

Šedá ve vlasech se dá nosit s grácií

Šedá barva vlasů dřív nebo později čeká každého. Věkem vlasy ztrácejí přirozenou pigmentaci a vlas se zbarvuje do šeda, někdy až do jakési špinavé bílé barvy. Je to přirozený jev. Šedý melír, nebo chcete-li stříbrný melír, nebo přeliv nosí i mladá generace a je to ,,in“. Je to úsměvné. Mladé ženy si nechávají vlasy barvit na šedou, stříbrnou barvu a starší ročníky žen se přirozené šediny snaží maskovat barvením vlasů. Trošičku ironie, ale každému se líbí něco jiného, každá žena se cítí dobře s jiným účesem a jinou barvou vlasů.

Šedivé vlasy nemusí působit nudně a usedle
Šedivé vlasy nemusí působit nudně a usedle – Zdroj: Shutterstock.com

Některé celebrity také dávají přednost přirozenému stárnutí

Podrobit se přírodě a přijmout fakt, že stárnutí bude vidět nejen ve tváři ve formě vrásek, ale i ve vlasech, je životní styl. Mnohdy je na začátku tohoto podrobení nechuť k pravidelnému barvení vlasů. Někomu se jednoduše nechce každý měsíc trávit čas barvením vlasů. Jiná žena se zase rovnou v šedinách cítí přirozeně, uvolněná a sama sebou, tak je nechá růst a nějaké barvení ji ani nenapadne. Šedivou kštici můžeme vidět i na některých herečkách. Například herečka Jamie Lee Curtis, Diane Keaton a další stárnou s noblesou, bez pomoci plastického chirurga a bez barvy na vlasy. A sluší jim to.

Zralá žena přijímá svůj věk s grácií
Zralá žena přijímá svůj věk s grácií – Zdroj: Shutterstock.com

O šedivé vlasy je třeba správně pečovat

Ztráta přirozeného pigmentu, melaninu, ve vlasech dělá vlas tvrdší, ale také křehčí. Mnohdy jsou šedivé vlasy hodně suché a mají tendence se lámat. Bojovat proti tomu můžete správnou hydratací vlasů a vlasové pokožky. Na trhu je nepřeberné množství produktů k tomu určených, ale můžete vlasy hydratovat i čistě přírodní cestou. Vejce, olivový olej, med, aloe vera, avokádo, ale i majonéza, nebo dokonce pivo, mají pro vlasy až blahodárné účinky. Vlasy přirozeně hydratují a přitom je nezatěžují.

Ať už si vlasy barvíte, nebo ne, je to čistě vaše volba. Není důležité, co je zrovna trendy, ale důležité je, abyste se vy sama cítila dobře a přirozeně.

 

Zdroj:

https://www.prozeny.cz/clanek/jak-pecovat-o-sede-vlasy-58796

Přirozené stříbro ve vlasech je moderní

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!