Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: SXC.hu

Tlusťoch žaluje vězení. Shodil 47 kilo!

Dvaadvacetiletý vězeň, který v arkansaské věznici čeká na soud, jenž mu vyměří trest za spáchanou vraždu, má netradiční problémy.

Stěžuje si, že za osm měsíců za katrem ztratil sedmačtyřicet kilo své váhy. Naštvalo ho to natolik, že si chce věznici vychutnat u soudu...

Pár desítek kilo pryč
Broderick Lloyd Laswell byl při nástupu pořádný macek a ani teď se se svými 140 kilogramy nemusí obávat vězeňské šikany. Ale zřejmě se bojí, že by se to mohlo změnit, a tak vězení žaluje za špatnou a nedostatečnou stravu.

Podle obžaloby vážil Laswell před zatčením pěkných 187 kilo. Není divu, že mu nedělalo problém spolu s parťákem doslova ubít muže a následně zapálit jeho dům.

„Občas jsem se pokusil cvičit, ale můj zrak se zakalil a udělalo se mi špatně,“ píše Laswell ve své stížnosti. „Asi hodinu po každém jídle začne můj žaludek bolet a kručet. Mám zase hlad.“

Vězeň se dokonce domnívá, že cílem dozorců je nechat jeho a další zavřené vyhladovět. Má pro to pádné argumenty.

Chci pořádný žvanec
„Když jste celý den zavřeni v malé místnosti a nevyvíjíte žádnou činnost, neměli byste přeci ztrácet váhu,“ domnívá se Laswell. „Jediným důvodem, proč hubneme, je to, že nás nechávají hladovět k smrti.“

Hladovějící vězeň také žádá, aby mu káznice servírovala teplá jídla. Běžnou praxí v Arkansasu jsou však jen jídla studená. Průměrná denní dávka v dané věznici je 3000 kalorií, přičemž běžný doporučovaný příjem potravy se pohybuje mezi 2000 a 3000 kaloriemi.

Jestli tedy nebude důvodem Laswellovy nespokojenosti především to, proč se z něj stala taková koule. Zkrátka je zvyklý jíst až příliš mnoho.

Pokud jeho žaloba nevyjde, jako že nemá příliš velkou šanci na úspěch, bude si muset na nový stravovací režim zvyknout, jelikož za mřížemi stráví nejspíše hodně dlouhou dobu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 226