Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Xfactor / foto: Nova TV

X-Factor: David uklouzl na banánu

Minulý týden vypadla z hudební reality show X Factor Anička Ungrová, a to spustilo proud slz u Davida Gránského. Tuto neděli to bylo naopak. Skončil David a v hledišti ronila obří slzy Anička.

David zpíval během Banánové noci, plné tropických a pohodových melodií, píseň, kterou chtěla původně předvést právě jeho kamarádka Anička, tedy český hit Samba v kapkách deště. Jenže uklouzl na banánových slupkách a v rozstřelu Kdo s koho mu zlomil vaz porotce Petr Janda.

 

Ve vyřazovacím souboji stanul David po boku Martiny Pártlové. Ani ta nepodala napodruhé příliš dobrý výkon, zazpívala trochu vlažněji než poprvé, i tak jí to ale stačilo na postup.

 
Kamila bez kalhot

Ke své původní image se vrátila Kamila Nývltová. Jistě po předminulém kole pochopila, že když na sobě bude mít kalhoty, může ji hrozit vyhazov, a tak se nasoukala do kratičké sukýnky. A uspěla…

 

Na podobný look vsadila také Martina Pártlová, která se předvedla celá v rudém. Svůj oblíbený šátek a koženou bundu odhodil Jiří Zonyga a na podiu vkráčel v bílém kvádru klobouku a slunečních brýlích.

 

Jako z nepovedeného kabaretu vypadala skupina Za 5 dvanáct… Barevné košile s volánkovými rukávy, nic moc. Prostě vypadali jako kašpárci na nějakém vystoupení pro děti. Ale proti gustu žádný dišputát, že ano…

 
Překvapení večera

Největším překvapením a zároveň největší peckou večera byl bezesporu Ondřej Ruml. Ten si přinesl na pódium chytrou „krabičku“ – sampler a s její pomocí zvládl kompletní vystoupení. Kapelu nepotřeboval, přesto svým podáním písně Don`t Worry, Be Happy doslova rozburácel publikum.

 

Bylo to geniálně jednoduché. Přímo na podiu si do sampleru postupně nahrál všechny rytmické prvky, které dělal – jak jinak – jen svou pusou a bez nástrojů, a pak se obul do kompletní písničky. Při jeho vystoupení musel každý sedět s otevřenou pusou. Poklona poroty tak byla na místě.

 

Po tomto vystoupení si už asi Gábina Osvaldová nestěžuje, že dostala na starosti skupinu 25 let a více. Její koně se totiž v soutěži zatím drží nejvíc. Petr Janda má ve hře ještě dvě skupiny, vedle Za pět dvanáct i All X, kteří se včera po delší době opět předvedli ve vrcholné formě, Ondřej Soukup prožívá „vyvražďovačku“, zůstala mu už jen jedna soutěžící.

 

Příští neděli se můžeme těšit na další porci zpěvu a tentokrát to bude porce dvojnásobná. Každý ze soutěžících bude zpívat dvě písně, jednu českou a jednu slovenskou. Čeká nás totiž Československá noc.

Kdo měl vypadnout podle vás?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 291