Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Krásné vlasy / foto: shutterstock

Vlasový peeling vaše vlasy oživí, provzdušní a dodá jim zdravý lesk

Šampon a kondicionér už je pro většinu z nás rutina. Někdo přidá i masku na vlasy. Pokud ji však nezvolíte správně, může vlasy naopak zatížit. O to větší důvod zařadit do péče o vlasy i vlasový peeling.

Co je to vlasový peeling

Slovo peeling jistě znáte. Dopřáváme ho tělu, obličeji, rukám i chodidlům. Na vlasy ale často zapomínáme. Přitom vlasový peeling je důležitý a může nám výrazně pomoci v celkové péči. Jedná je o pastu s tvrdými kousky – každá kosmetická firma je může vyrobit z něčeho jiného. Tato pasta se nanáší na pokožku hlavu, pěkně na rozdělené pěšinky. Pomůže nám zbavit se drobných částeček odumřelé kůže, lupů i podkožního tuku a napomůže růstu vlasů i jejich celkovému zdraví.

Péče o vlasy s vlasovým peelingem
Péče o vlasy s vlasovým peelingem – Zdroj: Shutterstock.com

Jak to celé funguje

Pokud máte vlasy krátké, nemusíte řešit rozdělení na pěšinky. Jednoduše vlasový peeling nanesete na pokožku hlavy a masírujete. Pokud máte husté nebo dlouhé vlasy, je lepší je rozdělovat postupně a nanášet na jednotlivé pěšinky, které oddělením vlasů vzniknou. Cílem je, aby se peeling dostal skutečně na celou pokožku hlavy.

Díky důkladnému promasírování peelingem odstraníte nejen špínu, ale i maz, lupy, zbytky stylingových přípravků. Vlasy tak budou moci lépe dýchat, budou působit zdravěji a také rychleji porostou. Peeling ocení i lidé, kterým se vlasy hodně mastí. Díky peelingu bude nutnost mýt si hlavu kvůli mastným vlasům nižší.

Jak si vyrobíte vlasový peeling doma

Vlasový peeling můžete koupit v drogerii od různých značek. Doporučuji volit raději BIO zpracování, které do peelingu využívá přírodní prvky. Pokud byste sáhli po chemickém přípravku, mohl by opět vaše vlasy zatížit. Jestliže se vám nechce běžet do drogerie, můžete si peeling na vlasy vyrobit i doma. Stačí k tomu jedlá soda (1 polévková lžíce), sůl (1 polévková lžíce) a 3 lžíce kondicionéru. Místo kondicionéru můžete použít i kuchyňský nebo bio olej. Vše smícháte a nanesete na vlasy. Toto množství pohodlně spotřebujete a nebudete mít doma žádné přebytky.

Domácí výroba peelingu na vlasy
Domácí výroba peelingu na vlasy – Zdroj: Shutterstock.com

Jak často vlasům peeling dopřát

Peeling vlasů by se měl dělat pravidelně. Jeho četnost však závisí na tom, jaké vlasy máme. U běžných zdravých vlasů, které se nemastí, postačí jednou za 14 dní. Pokud se vám vlasy hodně mastí, můžete jej zařadit jednou i dvakrát týdně. U jemných vlasů je pak lepší kúru opakovat jednou za měsíc. Ideální však je vyzkoušet si peeling na vlasy a otestovat si, co vaší vlasové pokožce dělá dobře. Po pár použitích už sami poznáte, kdy si vaše vlasy řeknou o další kúru.

 

Zdroje:

https://www.parfemy-elnino.cz/encyklopedie-krasy/pece-o-vlasy/peeling-na-vlasy-a-pokozku-hlavy/

https://www.idnes.cz/jenproholky/moda-krasa/domaci-peeling-mata-sipek-sul-kava-skorice.A201018_200431_jph-moda-krasa_abr

 

Vlasový peeling vaše vlasy oživí, provzdušní a dodá jim zdravý lesk

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!