Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Váha / foto: shutterstock

Patnáctiletá holka váží 210 kilo

Neuvěřitelné. Přes dva metráky váží teprve patnáctileté britské děvče. Georgia Davis drží nepříliš populární rekord mezi teenagery na ostrovech. Extrémní obezita ji přitom může kdykoliv zabít.

Její denní příjem je 13500 kalorií, přitom průměrná žena zkonzumuje denně stravu o zhruba 2000 kaloriích. Georgia proto už za měsíc zamíří do Spojených států, aby si zachránila život. Chce se tam zapojit do programu tábora pro obézní děti a během příštích šesti měsíců shodit až 127 kilogramů.

 

„Doktoři mi říkají, že mohu kdykoliv zemřít,“ svěřila se Georgia deníku The Sun. „Neujdu víc než jen pár kroků, pak jsem u konce s dechem. Před pár měsíci mi navíc objevili cukrovku druhého typu.“

 
Je to jako droga

Dívka z velšského Aberdare popisuje, že jídlo je pro ni něco jako droga. „Někdo si vybere heroin, já zvolila jídlo. A to mě teď zabíjí,“ uvedla. Během dne tak spořádá třeba čokoládový dort, dvě mísy hranolek, dva bochníky chleba či šest balení smažených brambůrků.

 

Mladá dívka, která vyrůstá jen se svou matkou Lesley, říká, že se kvůli váze stala terčem mnoha posměšků a většinu svého volného času tak tráví se svou druhou identitou. U počítače a hry Second Life.

 

„Když se podívám do zrcadla, necítím se nejlépe, pak jdu do svého pokoje a pláču. Vím, že je to částečně moje chyba, ale přestat jíst je tak těžké…,“ vyprávěla Georgia. Nadměrně jí od svých pěti, kdy jí zemřel otec a ona se tak vyrovnávala s traumatem.

 
Vánoce se salátem?

V září by se její návyky měly prudce změnit, to se zapojí do zmíněného programu na hubnutí. Georgia by údajně už měla být psychicky připravena změnit své chování, které důsledná kontrola váhy vyžaduje, soudí odborníci. Ještě před rokem to nešlo, nedokázala přestat jíst.

 

Georgia by po absolvování programu s lékaři a psychology po boku měla do budoucna odolat vábení jídla a udržet svou váhu na uzdě. A navíc ji také dlouhodobě upravovat směrem k normálu.

 

„Loni o Vánocích jsem prakticky celé svátky jedla cokoliv, co bylo v dohledu. Doufám, že letošní Vánoce strávím jen se salátem,“ věří ve změnu Georgia. Stejně jako ona bojuje s váhou i její matka. „Nemáme moc peněz, a tak jediné, čeho si můžeme dopřát dosyta, je jídlo,“ citoval Georgiinu matku deník Telegraph.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 821