Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Thomas Beatie / foto: Archiv

Těhotný muž čeká další dítě

Muž, který se narodil jako žena, ale po změně pohlaví porodil dítě, už čeká další. Pouhé čtyři měsíce po tom prvním.

Skoro jako hermafrodit
Američan Thomas Beatie si nechal odstranit prsa, obstaral si i mužské pohlaví a i navenek žil jako muž. Svého času Tracy Lagondino, dnes čtyřiatřicetiletý muž, říká, že si ponechal i ženské pohlavní orgány, jelikož chtěl mít dítě. A to se mu zjevně daří.

Beatie a jeho žena Nancy se postarali o explozivní novinové titulky, když Thomas oznámil své těhotenství v homosexuálním magazínu The Advocate.

Pár se ke kontroverznímu kroku ale nerozhodl kvůli publicitě (aspoň to tvrdí), ale proto, že Nancy podstoupila hysterektomii a normální cestou nemohla otěhotnět. Oba ale chtěli biologické dítě.

Taková normální rodinka
A dítě se skutečně narodilo. Je to dcera Susan Juliette a je zcela zdravá. Tato zkušenost se rodičům zřejmě natolik zalíbila, že se rozhodli pro další přírůstek. Opět došlo k Beatieho oplodnění dárcem spermatu.

Nancy i Thomas tvrdí, že jsou naprosto normální heterosexuální rodina.

„Jsme muž, žena a dítě,“ říkají. Role mají jasně rozdělené a Thomas bude plnit jen tu otcovskou.

Oba rodiče přiznávají, že ve škole to jejich děti budou mít možná těžké. Na druhou stranu, pokud nebudou bažit po přehnané publicitě, za pár let si na případ vzpomene málokdo. I když – kdyby tatínek zase otěhotněl a přišel na třídní schůzky, asi by to nějakou tu pozornost opět vzbudilo.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 601