Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Jaké ženy jsou pro muže sexy?

Muži se mnohem častěji shodují v tom, co je na opačném pohlaví přitahuje a co je na něm opravdu sexy. Tvrdí to nová studie.

Štíhlé a vyzývavé
Výzkum se týkal více jak čtyř tisícovek dospělých. Většina mužů se přitom dokázala shodnout na tom, že je přitahují ženy štíhlé a vyzývavé.

Naopak ženy se vyjadřovaly v mnohem širší škále vlastností a styčné body hledaly mnohem obtížněji.

Výsledky výzkumu se dají interpretovat také tak, že ženy jsou pod mnohem větším tlakem vypadat určitým, velmi konformním způsobem. Proto také více trpí problematickými stravovacími návyky, ústícími často v anorexii či bulimii.

Ženy i muži zahrnutí do výzkumu měli hodnotit nejrůznější fotografie opačného pohlaví ve věku osmnácti až pětadvaceti let.

Jednou tak, podruhé onak
Mužské preference se točily kolem fyzických aspektů, ze všeho nejvíce potom kolem štíhlosti.

Ženy také dokázaly ocenit štíhlé či svalnaté postavy. Velmi často se ale ve svých soudech neshodovaly. Muže, kterého některá žena hodnotila jako velice atraktivního, jiná naopak zavrhla jako zcela nepřitažlivého.

Ženy se tak aspoň mohou trefit do všeobecného mužského vkusu a být si vcelku jisté, že s určitými proporcemi zabodují. Zatímco muži takovou jistotu nemají, a když se ženě z nějakého důvodu od základu nelíbí, nic moc s tím nenadělají.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 239