Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Nejdražší krabička cigaret: 23 trilionů dolarů!

Za tu částku byste si mohli koupit celý stát. Američan ji zaplatil za cigára...

Josh Muszynski si odskočil k benzínce koupit balíček cigaret. Až později zjistil, že mu za ně bylo naúčtováno 23 148 855 308 184 500 dolarů. To je mnohokrát více, než třeba celý americký státní dluh.

"Pomyslel jsem si, že si někdo na mou kreditku koupil celou Evropu," řekl Josh.

Nejdříve se prý Muszynski u banky nesetkal s porozuměním a až po delším vyjednávání došlo k nápravě. "Nakonec se to vysvětlilo. Dokonce mi vrátili poplatek za přečerpání účtu, což jsem ocenil," dodal Josh Muszynski.

Původ chyby? Neznámý?
Celá noční můra pro něj začala, když si pár hodin po nákupu cigaret zkontroloval na internetu stav účtu. Myslel si, že na něm má pár set dolarů. Místo toho uviděl dluh, který finanční svět snad ještě nezažil.

"Byl to naprosto příšerný dluh. Něco takového bych nikdy, ale nikdy nemohl splatit. To by nesplatily ani moje děti a vnuci," dodal Josh.

V panice Josh přispěchal zpět k benzínce, ale tam mu nepomohli. Proto se obrátil telefonicky na Bank of America, hovor trval nakonec celé dvě hodiny. Zástupci banky Joshovi nakonec slíbili, že problém vyřeší. Dodnes ale Joshovi nikdo nevysvětlil, jak k něčemu takovému vůbec mohlo dojít.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 854