Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: CREW

Takhle vypadá Spiderman naživo

Těžko říct, zda jde o nějaký fikaný trik, jak ohromovat nadšené publikum a přijít si tak v chudých indických poměrech na slušné živobytí.

Podle všeho jde ale spíše o unikátní schopnost jednoho jinak nenápadného Inda.

Bez pomůcek
Ten svým uměním připomíná Spidermana, akorát bez červenomodrého kostýmu a bez vystřelovacích pavučinových vláken. Na stěnách je jen sám za sebe a nepoužívá prakticky žádné pomůcky.

Nepotřebuje žádné háky či skoby, natožpak jistící lano. Na zdech a stěnách se pohybuje jako na zemi – naprosto přirozeně. Dokáže je zdolat neuvěřitelnou rychlostí a ještě přitom ukazovat svou obratnost v podobě akrobatických triků, kdy se například převrátí hlavou dolů.

Jmenuje se Jyothi Raj a ještě před čtyřmi lety byl jedním z nuzných dělníků na stavbách. Právě tady objevil svou schopnost lézt po stěnách a navíc zjistil, že jištění ho akorát zdržuje. Prostě ho nepotřebuje.

Chce založit školu
Dá se říct, že jde o jakousi novou formu parkouru, tedy nově velmi oblíbeného sportu spočívajícím ve zdolávání městských překážek. Jyothi Raj by se v něm se svou schopností zcela určitě neztratil.

Zatím své umění předvádí jen před lokálním publikem, byť pravidelně a při stále větším zájmu. Doufá však, že bude moct založit školu a ukázat i ostatním zájemcům, jak na to.

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 320